Vrijwilligers gezocht voor carnaval

17 februari 2023

We moeten terug naar het jaar 2020 voor de laatste editie van deze optocht. Op uitnodiging van de Stichting TVCO en met medewerking van ’t Oale Roadhoes en De Kroeg worden de sportverenigingen TVC ’28 (voetbal), Jolly Jumpers (basketbal) en Dynamo Tubbergen (volleybal) gevraagd om vrijwilligers te leveren voor het fantastische feest rondom de optocht die deze keer op 17 februari 2023 plaats zal vinden. Er is feest in 2 tenten, één op het centrale plein van ’t Oale Roadhoes en één achter de protestantse kerk van De Kroeg. De verenigingen ontvangen voor de inzet van vrijwilligers een vergoeding.

Traditioneel verzorgen de verenigingen samen hand- en spandiensten bij de opbouw van eettenten, de inrichting van de barren, het opruimen van de tenten ’s nachts en gedurende de ochtend na het feest het opruimen van o.a. het feestterrein en de omliggende straten. Tijdens het feest verzorgen de voetbal en de volleybal de bezetting van de barren en garderobe en de basketbal verzorgt de catering.

In totaal zijn alleen van deze 3 verenigingen al zo’n 100 vrijwilligers in touw. Het samenwerken is erg gezellig en je bent aanwezig bij een knalfeest! Niet te vergeten hebben we onze eigen kleine afterparty aangeboden door ’t Oale Roadhoes. We hebben jouw hulp nodig. Dit evenement levert Dynamo een belangrijke financiële bijdrage op. Mede hierdoor kunnen we de contributie van alle leden betaalbaar houden. Zet je in voor je club en help ons er weer een fantastisch feest van te maken.

Mocht je nog vragen hebben dan kun je terecht bij de coördinatoren van je eigen club. Voor Dynamo zijn dat Jan Hein Leus (06-23968158) of Joost Sannen (06-15088046).

  • Opbouwploeg. Vrijdag wordt er de gehele dag gewerkt aan de allerlei zaken rondom de barren en garderobe. Denk aan elektriciteit, verlichting, inpakken koelkasten en klaarzetten overige drank.
  • Routebewaker. Als routebewaker begeleid je deelnemers of bezoekers naar de juiste plek. Je informeert bij eventuele problemen de organisatie via portofoon. Er zijn routebewakers nodig op vaste plekken. Dat kan zijn bij het opstelterrein van de deelnemers. Dit begint al ruim voor de optocht tot de laatste deelnemer aangesloten is bij de optocht. Ook tijdens de optocht zijn er bewakers nodig. Je staat op een vaste plek, eventueel met een maatje.
  • Garderobe. Je hangt jassen op of geeft deze retour in één van de garderobecontainers. Dit kan voor de hele avond of is te combineren met een andere taak.
  • Raptap. Bij de raptap worden er meerdere glazen tegelijk getapt. Een raptap bedien je met tenminste 2 personen. Eentje plaatst schone (plastic) bierglazen in een tray. De andere tapt en schuift de hele tray door de raptap.
  • Bar. Bij de bar worden de drankjes ingeschonken en uitgegeven. Je werkt aan het inschenken of aan het uitgeven en hierin kan afgewisseld worden.
  • Muntentelling. De munten worden opgehaald bij de barren. Hier verzamel je munten bij de verschillende barren en pendel je tussen een locatie binnen. Op deze locatie worden de munten gezamenlijk geteld door een vrijwilliger van de verenigingen en de organisator. Vervolgens worden de munten weer het verkoopcircuit ingebracht.
  • Opruimploeg. Op zaterdagochtend wordt het feestterrein en de aangrenzende straten schoongeveegd met bladblazers en bezems e.d.

Na afloop worden de tenten en barren gezamenlijk opgeruimd en drinken wij er nog een paar op de goede afloop. Geef je hieronder op!

Dit nummer wordt alleen gebruikt om je op de hoogte te houden waar van toepassing.
Wij houden bij de uiteindelijke indeling zoveel mogelijk rekening met de opgegeven voorkeur(en).