Beste leden van Dynamo,

De AED-werkgroep Tubbergen heeft het bestuur van Dynamo gevraagd of er binnen onze vereniging interesse is om een AED-cursus te volgen. Gezien het belang van AED-hulp, heeft het bestuur besloten om hiervoor een oproep te doen en dit te inventariseren. Je kunt je individueel opgeven, maar samen met teamgenoten mag uiteraard ook!

Wat houdt de AED-cursus in?

De AED-Werkgroep Tubbergen geeft beginnerscursussen voor 6 of 7 mensen tegelijk. De opleiding wordt verzorgd door medewerkers van de Ambulancedienst en zijn als zodanig professionals uit de praktijk. Er is een theoriegedeelte met uitleg over wat er precies gebeurt bij een hartstilstand en wat we als hulpverlener kunnen tegenkomen en doen. Daarnaast wordt er veel geoefend op oefenpoppen. Situaties/scenario’s worden geschetst en hoe er mee om te gaan. Je wordt van leek omgevormd naar hulpverlener die er kan zijn voor een medemens die in levensnood verkeert.

Hartslag.nu

Wanneer je je na de cursusavond zeker genoeg voelt van jezelf kan je je (laten) aanmelden bij hartslagnu.nl zodat je opgeroepen kunt worden in eerder genoemde situatie. Is dat gevoel er nog niet, kunnen we daar bij de volgende herhalingsles op terug komen. Uiteindelijk gaat het om deze aanmelding bij hartslagnu.nl zodat je beschikbaar bent voor de Tubbergse bevolking. Voor je medemens.

Wanneer is de cursusavond?

De cursus wordt op maandag 30 oktober en woensdag 8 november gegeven in Tubbergen en duurt van 18.00 uur tot maximaal 22.00 uur. Er zijn aanvullend daarop in week 44 en 45 nog verschillende mogelijkheden voor een herhalingsles.

Zijn er kosten verbonden aan deze cursus?

Nee, er zijn geen kosten verbonden aan de cursus als je in Tubbergen woont. Deze worden betaald door de AED-Werkgroep Tubbergen die deze kosten en het onderhoud van alle apparatuur, door donaties kan bekostigen.

Ik heb nog vragen over de cursus, met wie kan ik contact opnemen?

Kijk eerst op de website van AED Tubbergen. Contact opnemen kan met Marjo Schothuis, van de AED-werkgroep Tubbergen, telefonisch via 06-10097140 (graag bellen tussen 18.00 uur en 19.30 uur) of per mail aed@aedtubbergen.nl.

Ik heb al een beginnerscursus gedaan / ik ben BHV-er. Is deze cursus interessant voor mij?

Mensen die nog niet al te lang geleden een beginnerscursus hebben gedaan of BHV-er zijn, kunnen aansluiten bij de herhalingslessen in week 44 en 45. Neem daarvoor telefonisch contact op met Marjo Schothuis van de AED-werkgroep Tubbergen: 06-10097140 (graag bellen tussen 18.00 uur en 19.30 uur).

Hoe kan ik mij en eventueel anderen opgeven voor deze cursus?

Opgeven kan via onderstaande formulier

De gevraagde gegevens worden doorgegeven aan de AED-werkgroep Tubbergen. De werkgroep neemt vervolgens contact met je op over de cursus en dergelijke. Door je op te geven stem je ermee in dat we je gegevens doorgeven aan de AED-werkgroep Tubbergen.

Opgeven kan tot en met 20 september.

Schakel JavaScript in je browser in om dit formulier in te vullen.
Naam
Adres
Geef hier eventuele opmerkingen op. Bijvoorbeeld om met iemand samen de cursus te willen volgen.