4 januari: NOJK-time!

4 januari: NOJK-time!

Niet minder dan 420 jeugdteams staan te trappelen om 2020 al volleyballend in te luiden. Bijna allemaal trainden ze de afgelopen weken extra om te kunnen vlammen op het grootste en meest populaire jeugdkampioenschap van Nederland. Op zaterdag 4 januari is het dan eindelijk zover: de voorronden van de Volleybaldirect Open (Nederlandse Open Jeugdkampioenschappen) 2020!

11 clubs met 8 teams vertegenwoordigd: Verdeeld over 32 sporthallen verdedigen ruim 4500 jongens en meiden de eer van de 161 clubs waarvoor zij sportief ten strijde trekken. Elf verenigingen treden met het maximumaantal van acht teams aan bij de Volleybaldirect Open; Dros-Alterno en SV Dynamo uit Apeldoorn, Kalinko (Den Haag), Next Volley Dordrecht, Rabobank Orion Volleybal Doetinchem, Sliedrecht Sport, Spaarnestad, Sudosa-Desto, Taurus, VC Sneek en VV Utrecht.

Na bijna 800 wedstrijden zal op de eerste zaterdag van het nieuwe jaar duidelijk worden welke ruim 200 teams doorgaan naar de halve finales op zaterdag 15 februari. De beste 8 teams in iedere categorie (A, B, C, CMV, jongens en meiden) plaatsen zich uiteindelijk voor de finaleronde, zaterdag 11 april in regio Zuid.

32 Gastverenigingen: Teams van 32 clubs spelen hun Volleybaldirect Open voorronden in de thuishal, waar zo’n 275 officials ervoor zullen zorgen dat op alle speellocaties de organisatie en arbitrage zo soepel en eerlijk mogelijk verlopen. Klik hier voor alle praktische informatie van de Volleybaldirect Open 2020 en kom kijken in één van de 32 sporthallen; de toegang is gratis.

Volleybaldirect Open/ NOJK: De Nationale Open Jeugd Kampioenschappen is het belangrijkste jeugdtoernooi dat de Nevobo organiseert. Verenigingen nemen deel met gelegenheidsteams die zo sterk mogelijk worden samengesteld. Er kunnen daarom ook jeugdspelers meedoen die al uitkomen in seniorencompetities en/of de landelijke divisies.

Aan de best ‘overall’ presterende vereniging wordt de Jaap van Kasteel trofee uitgereikt.

De Volleybaldirect Open wordt georganiseerd door de Nevobo samen met de Werkgroep Nationale Jeugdkampioenschappen. Deze werkgroep is actief in de organisatie en verzorgt o.a. de poule-indeling en de wedstrijdprogramma’s.