Beter 4-0 verlies dan 3-2 winst

Menige lezer van deze aanhef zal met gefronste wenkbrauwen bovenstaande lezen en zich afvragen of de schrijver van dit stukje wel goed bij zijn hoofd is. Maar om dit te begrijpen moeten we even teruggaan naar de laatste twee wedstrijden van de dames van het Tubbergse Dynamo.

In de wedstrijd tegen WSV werd met 4-0 verloren. Toen waren er ook duidelijke redenen voor het dikke verlies en konden we ook in de  nabespreking en videoanalyse duidelijk aangeven wat de oorzaak was. Eigenlijk was de oorzaak: een complete offday zonder de dames uit Warnsveld tekort te willen doen. Maar de nederlaag van 4—0 was niet nodig geweest. De week ervoor werd de Twentse Topper met 3-2 van Krekkers gewonnen.

Dus hadden we ons afgelopen week goed voorbereid op Dash Vorden, een ervaren team met een snelle middenaanval en een fanatieke verdediging en met Debbie van de Vlekkert aan de buitenkant een geweldige power – hitter. We hadden een tactisch plan opgesteld om hun spel te ontregelen en zelf het initiatief naar ons toe te trekken.

En dat lukte de eerste twee sets meer dan voortreffelijk. We anticipeerden goed op hun spelletje en wisten via een prima uitgevoerde servestrategie het initiatief naar ons toe te trekken. Dash kon het tempo het niet volgen, serverend en aanvallend was Dynamo duidelijk beter en dat resulteerde in een 2-0 voorsprong in sets met de dalleszeggende setstanden van 25-13 en 25-11.

We keken elkaar vol verbazing aan! We speelden gewoon een fantastisch pot volleybal waarbij bijna alles klopte.

De derde set leek een kopie te worden van de eerste twee sets…..leek…..Dynamo behield tot het midden van de derde set het initiatief en name een voorsprong van 14-7. Wat ervan dat moment gebeurde is niet helemaal te begrijpen maar deed met weer terugdenken aan de wedstrijd in Warnsveld.

We grossierden in fouten en in twee servebeurten was Dash erbij en erover en stond het er 16-18 op het scorebord in het voordeel van Dash. Dynamo bleef onrustig spelen en Dash rook bloed en werd weer de vechtmachine waar de ploeg om bekend staat. De dames uit Vorden met een veel scorende Anouk Nijbroek pakten de derde set met 25-27.

De vierde set was een kopie van de derde set. Ook in deze set nam Dynamo  een ruime voorsprong. Twee serveseries van de al eerder genoemde Anouk Nijbroek bracht de spanning terug in een chaotische eindfase trok Dash gelukkig aan het langste eind en trok de stand gelijk.

Zo´n 5e set duurt normaal gesproken maar tot de vijftien punten en aangezien we in alle voorgaande sets ruim eerder bij de 15 punten waren dan onze tegenstander uit het kastelendorp, was dat ons streven ook in deze set te laten gebeuren. En dat lukte. Maar na de wedstrijd heerste er toch een teleurstellend gevoel en had er volgens menigeen meer ingezeten dan er deze middag uitkwam.

Dynamo dames 1 wenst een ieder prettige feestdagen en een goede jaarwisseling en een heel gelukkig en gezond 2018!