Bij Dynamo dames 1 is alles anders!

Bij Dynamo dames 1 is alles anders!

Alles? Nou bijna alles dan! Johan Booijink en Raymond Keemers vormen evenals vorig seizoen de technische staf en Lieke, Masu, Manon en Anouk zijn nog over van het dames 1 team dat vorig jaar lang mee deed voor de prijzen in de eerste divisie. Ook zal de locatie niet mer hetzelfde zijn. Dit seizoen mogen we in de mooie, gloednieuwe sporthal spelen. Het zal voor het trouwe Tubberger publiek dus even wennen zijn.

Aan het eind van vorig seizoen was al snel duidelijk dat Dynamo dames 1 er heel anders uit zou zien. Ervaren krachten Jorieke Loohuis, Isa Geuke en Jilke Rikhof doen een stapje terug en zullen in Dynamo dames 2 te bewonderen zijn, spelverdeelster Mareille Huiskes stopte met volleybal en Anouk Heemstra maakte de overstap naar Lutheria dames 1. Onze supertalenten Jette Kuipers en Wies Bekhuis gaan in de eredivisie spelen. Jette bij het Talententeam en Wies bij het Ootmarsumse Set Up ’65 1. Iets waar we natuurlijk hartstikke trots op zijn. 7 Speelsters vertrokken er dus bij het vlaggeschip van Dynamo dames 1.

Gelukkig kan Dynamo bogen op een goede jeugdopleiding en stonden er alweer talenten klaar om deze plaatsen in te nemen. Zo komen Wieke Kuipers (midspeelster, 14), Sophie van Benthem (spelverdeelster, 15) en Marije Veldhuis (passer/loper, 16) van Dynamo meisjes B1 naar dames 1. Maureen van Leusen (libero, 16) komt van de Krekkers en Danique Horck (spelverdeelster, 21) pakt de draad na een rustperiode weer op. Van Dynamo dames 2 komen Sophie Mensink (midspeelster, 20) en Heleen Timmerman (midspeelster, 16). Tot slot komt Babet Baalhuis (midspeelster, 21) over van Dynamo dames 3. Manon Steggink, Lieke Mensink, Masu de Ridder en Anouk Boerrigter zijn evenals vorig seizoen weer in de Tubberger hoofdmacht te zien. Dat maakt dat de gemiddelde leeftijd van dames 1 dit seizoen 19 jaar is!!!

Dynamo dames 1 draaide een goede voorbereiding maar deze is eigenlijk veel te kort voor een team dat compleet op elkaar ingespeeld moet raken. Aan de inzet, het enthousiasme en de sfeer binnen het team zal het niet liggen, want de meiden hebben laten zien dat dat dik voor elkaar is. We weten ook dat dit een heel zwaar seizoen zal worden. Maar we zullen onze huid elke wedstrijd weer zo duur mogelijk verkopen. En in onze nieuwe thuishal hopen we natuurlijk weer op de steun van ons hondstrouwe publiek.

Zaterdag begint de competitie en zal dames 1 om 16.30 uur in Tubbergen spelen tegen WVC Volley uit Wierden. Een team dat jaren achter elkaar kampioen is geworden en nu haar opwachting zal maken in de eerste divisie. Een groot contrast met Dynamo dames 1 omdat dit team een zeer ervaren team is en op elke positie uitstekende speelsters heeft lopen. In de voorbereiding hebben we dat kunnen zien en was de ploeg uit Wierden de sterkere. Onder toeziend oog van Speelster van de Week Mette Leferink zullen we zien hoe Dynamo de competitie start.