Dynamo dames 1 biedt uitstekend weerstand tegen D.B.S.

Dynamo dames 1 biedt uitstekend weerstand tegen D.B.S.

Dynamo dames 1 kan terugkijken op een goede wedstrijd. Alleen de derde set was er één om snel te vergeten maar verder moest hoogvlieger Autoschade kuiper/D.B.S. dames 1 vol aan de bak om met de winst naar huis te gaan. Voor het publiek een zeer aantrekkelijke wedstrijd tussen jong vs ervaring.

De ploeg van Johan Booijink en Raymond Keemers kwam uitstekend uit de startblokken. Fris en onbevangen zette het de dames uit Balk gelijk onder druk. Bij 9-5 had D.B.S.-coach Rob Spaanstra zijn twee time-outs al verbruikt. Dit haalde aanvankelijk niet veel uit doordat Lieke Mensink messcherp bleef serveren. Bij 12-6 gaf ze pas weer af. D.B.S. liet vanaf dat moment zien waarom ze bij de top van de eerste divisie horen. Bij 14-14 was de stand weer gelijk. Dynamo pakte weer een kleine voorsprong maar D.B.S. kwam constant terug. Bij 22-20 in het voordeel van de thuisploeg had D.B.S. al haar wissels verbruikt. Het was Dynamo dat de eerste 2 setpunten niet kon verzilveren. D.B.S. kreeg daarna 2 kansen op setwinst maar ook deze konden niet worden omgezet naar setwinst. Bij 27-27 kwam Wieke Kuipers in het veld voor de serve. Met een halve ace was het derde setpunt een feit. De daarop volgende rally werd in het voordeel beslist voor Dynamo. Even was er nog twijfel bij eerste scheidsrechter Norbert van Velzen of de bal daadwerkelijk het plafond wel had geraakt maar Sander Riezebos, de tweede scheidsrechter, assisteerde uitstekend. Een terechte overwinning voor Dynamo in deze set.

In de tweede set ging het gelijk op tot 8-8. Daarna kwam spelverdeelster Sytske de Boer aan serve voor D.B.S. Op haar serve kreeg Dynamo geen vat. Het spel werd te voorspelbaar en de Friese dames konden uitlopen naar 10-15. Het gat was geslagen in het voordeel van de gasten. Dynamo wisselde en kreeg een wel hele jonge aanvalslinie (gemiddeld 15,5 jaar!). Zij deden het uitstekend en brachten de stand naar 17-19. Vanaf dat moment vonden Fenne Zeinstra en Janny Pietersma van D.B.S. het genoeg. Met veel geweld werden de ballen op de Tubberger vloer gemept. Dynamo moest het antwoord schuldig blijven, pakte nog maar 2 punten terwijl D.B.S. er 6 pakte en met 19-25 de winst naar zich toe trok.

Over de derde set kunnen we kort zijn. D.B.S. speelde geweldig en Dynamo liep vanaf het begin achter de feiten aan. Al snel stond het 1-6. Dynamo kwam terug tot 7-9 en na 2 zeer discutabele ballen (blokkerende achterspeelster en 4x spelen) was Dynamo compleet de kluts kwijt. Niets liep er meer. D.B.S. voelde dat feilloos aan en met wederom veel aanvals- en serveergeweld was het al snel over en sluiten voor de oranje-hemden (9-25).

Aanvankelijk gaf dat hetzelfde beeld in de vierde set. Met 2-5 moest Johan Booijink zijn eerste time-out nemen. En met succes. Dynamo knokte zichzelf zeer knap weer in de wedstrijd. Op 8-6 en 10-6 was het nu D.B.S. dat de time-out nam. Masu de Ridder gaf haar serve pas op 11-6 weer af. Mooie rally’s verschenen ten tonele en voor elk punt werd hard geknokt. Op 16-16 was de stand weer gelijk en dat bleef zo tot 20-20. 2 Ketsers maakte dat D.B.S. op 21-24 het set- en matchpunt kon verzilveren. Dynamo bleef knokken en op 23-24 was de kans zeer aanwezig om 24-24 te maken. Helaas mocht dat niet lukken en werd het dus 23-25 en een 1-3 overwinning voor de sympathieke ploeg uit Friesland.

Teleurgesteld dat er maar 1 punt in Tubbergen was gebleven gingen de dames van het veld. Maar om het één van de topploegen in de eerste divisie het behoorlijk moeilijk te maken verdient Dynamo dames 1 een groot compliment.