Dames 1 bind ook Set Up ’65 aan de zegekar!

Na twee tegenstanders uit de onderste regionen aan de zegekar te hebben gebonden was het nu tijd om te kijken hoe de Tubberger dames er voor stonden tegen een concurrent. Het was de nummer 4 tegen de nummer 2 van de eerste divisie, een ons-kent-ons wedstrijd en derby, oftewel Set Up ’65 2 tegen Dynamo. Hoe mooi is het dan om ook deze wedstrijd winnend af te sluiten en de druk vol op de koploper te kunnen blijven behouden.

Johan Booyink en Raymond Keemers van Dynamo Tubbergen hadden hun meer geroutineerde speelsters in het wisselvak laten beginnen, de jeugd moest de klus klaren. Lesley de Jong en Damir Colo van Set Up ’65 begonnen met de min of meer vertrouwde basis. En die begon goed, vlot naar 6-2 in de eerste set, waarna Dynamo al in de achtervolging moest. Masu de Ridder serveerde het gat dicht, en bij 7-8, na een paar punten van Jette Kuipers,  was er al een voorsprong. Die hield geen stand, Lynn Rouwers zette Set – Up met haar opslagen weer op voorsprong (11-8), waarna Dynamo voor de tweede keer in de achtervolging moest. Ook dat deden ze met succes, na 15-14 en 17-15 gingen ze er voorbij. Isa Geuke scoorde de gelijkmaker en in de zelfde serie zorgde een ace van Jette Kuipers voor de 17-18, de 17-19 , waarop een time out van Set-Up volgde, was een kadootje. Het verschil bleef gering bij 19-22 en 21-23, maar wel in het voordeel van Dynamo, al was het maar nipt. Op 21-22 en 23-24 nam Johan Booyink de time outs op, via een touché geslagen aanval maakte Jette Kuipers de winst met 23-25 perfect.

In de tweede set was Dynamo grotendeels de betere ploeg. Eigenlijk vanaf het begin, tot aan pakweg 6-12 en na 15-17. In die eerste periode was Masu de Ridder scorend belangrijk, ook Jilke Rikhof en Anouk Heemstra pakten puntjes mee. Bij Set-Up kwamen de punten van fouten van Dynamo en een ace van Mayke Schutte. Dat veranderde na 6-12.
In twee serve series met daarin drie blokpunten van Ilse Kamphuis, een ace van Lynn Rouwers en een paar rake klappen van Daphne Kamphuis en zus Ilse werd de stand eerst ingelopen naar 11-12 en vervolgens werd een 14-13 voorsprong genomen. Dynamo reageerde via een ace van Wies Bekhuis en kreeg een kadootje van Set-Up. Tussenstand 14-16 en even later 15-17. Jorieke Loohuis was even daarvoor in het veld gekomen en serveerde Dynamo naar een 15-22 voorsprong. Set-Up zag er passend slecht uit in die periode. Dynamo kon de set met 17-25 binnen halen en stond met 0-2 voor.

In de derde set golfde de score weer op en neer na de 12-11 tussenstand. Set-Up was daarvoor  aanvallend sterk, sloeg de ballen via Diede Hagedoorn, Ilse Kamphuis. Anne Hesselink (tweede bal) en Lotte Kuipers vlot bij Dynamo tegen de vloer, terwijl de gasten aanzienlijk minder makkelijk scoorden en blij waren met de gekregen punten. Johan Booyink ging op 14-11 de time out in, het hielp Masu de Ridder bracht met haar opslagen weer evenwicht bij 16-16. Dynamo nam over (18-20) en verloor het voordelige verschil door twee aces van Marlies Eertman bij 21-20. De netfout maakte 21-21. Set-Up kwam op 23-11, time out Dynamo, door Lotte Kuipers en de deze middag wel heel gemakkelijk scorende Ilse Kamphuis. Jette Kuipers sloeg de volgende twee aanvallen raak. (23-23). Ilse Kamphuis maakte 24-23 en even later 25-24, nadat Jette Kuipers voor de derde keer in deze finale had gescoord. Op 25-24 besliste Diede Hagedoorn de set voor Set-Up en bracht de stand op 1-2.

Set-Up leefde nog, maar die hoop werd in de vierde snel heel snel kleiner. Als sneeuw in de Sahara verdween die. Een hele lelijke serie Set-Up fouten achter elkaar bracht Dynamo op een 4-10 voorsprong, na twee series van vier punten tegen. Set-Up moest gaan inhalen, en snel. Met behulp van Dynamo lukte dat ook, bij 9-10 was er aansluiting, en vervolgens bleef de strijd in evenwicht tot aan 14-14. In de periode na 4-10 kwam Dynamo nauwelijks aan scoren toe, gaf een vijftal punten weg moest alle zeilen bijzetten om bij te blijven. Ilse Kamphuis, Mayke Schutte (ace) en Daphne Kamphuis maakten er 17-16 van, drie fouten en een punt van Diede Hagedoorn verder stond het 20-17 voor de thuisploeg. De knop leek om, maar daar dacht Wies Bekhuis even heel anders over. Twee knallende blokpunten van haar en een van Manon Steggink maakten 20-20. Nu volgden er vijf fouten, waren het de zenuwen, die de score naar 22-23 tilden. Masu de Ridder ramde de bal vervolgens in de brievenbus en het ace van Wies Bekhuis was het toetje dat Dynamo de winst bezorgde met 22-25 en 1-3 in sets.

Een mooie en belangrijke overwinning voor Dynamo dat zich nu weer kan richten op de Bevers. A.s. zaterdag om 16.30 uur zal de nummer 10 van de eerste divisie op bezoek komen in Tubbergen.