Dames 1 start 2018 met winst

Na een pauze van  ruim twee weken werden de trainingen de afgelopen week weer opgepakt. Een aantal speelsters die deelnamen aan de open club voorrondes dan wel deel namen aan het kwalificatietoernooi van pre-jeugd oranje trainden en speelden gewoon door,  dan hoop je natuurlijk dat de accu weer voldoende is opgeladen voor de tweede seizoenshelft en waren we als technische staf vooral benieuwd of we konden aansluiten bij het niveau en de resultaten van de eerste helft.

Daar leekt het in de eerst set tegen Tjoba allerminst op. Dynamo speelde te afwachtend, grossierde in persoonlijke fouten en was niet in goede doen. Het tempo lag te laag en de ploeg uit Klazienaveen won de eerste set met 25-23. Illustratief was het einde van de set vanuit Dynamo zicht: bij 23-22 voor een zeer discutabele beslissing van de scheidsrechter, een uitgeslagen aanval en een tactische bal die in het net belandde.

Dat de dames in het vervolg van de wedstrijd wel de knop konden opzetten, verdient een pluim. De service druk werd vergroot en aanvallend was de partij onder aanvoering van Jorieke Loohuis de bovenliggende partij. Kortom kunnen we stellen dat de ploeg uit Tubbergen in deze laatste drie sets een maatje te groot was. De setstanden in deze laten daar ook geen twijfel bestaan, 13-25, 17-25 en 15-25 in het voordeel van de ploeg uit Tubbergen.

Toch zijn er nog voldoende accenten waarop we deze week nog moeten trainen en zullen we ons voorbereiden op de derby a.s. zaterdag tegen DeVoKo.