Dames 1 wordt 4e bij de Twente Cup

Dames 1 wordt 4e bij de Twente Cup

Het begon om 18:00 uur in de IISPA in Almelo en duurde tot heel laat in de avond. De strijd om de Twente cup tussen drie teams uit de Eredivisie en drie uit de Eerste Divisie, waarvoor ook dit jaar weer ruime belangstelling van de fans was.. Met ook in 2020 Eurosped uit Vroomshoop op de hoogste plaats op het podium.

In poule A speelden Eurosped, Krekkers en Dynamo. In poule B kwamen Apollo 8, Set-Up ’65 en Rosstars uit. De nummers één van de poule speelden om Twents goud, de nummers twee om brons en de teams die als derde waren geëindigd in de poule moesten genoegen nemen met een gedeelde vijfde plaats in de eindrangschikking.

Er was dus er een hernieuwde derby tussen Krekkers en Dynamo, die een paar weken geleden nog in het voordeel van Dynamo werd beslist. Nu waren de teams weer erg aan elkaar gewaagd. Krekkers nam in de eerste set o.a. via twee aces van Sophie Meijer afstand naar 11-5, de inhaalrace van Dynamo (14-9, 19-16) werd met een gelijke stand bij 22-22 afgesloten. Na de 24-23 kon Marèll Oude Avenhuis de set met een ace in het voordeel van Krekkers beslissen. In de tweede set een omgekeerd beeld. Nu pakte Dynamo een ruime voorsprong (8-13), waarna Krekkers in de achtervolging ging en via een kill – block van Rianne Nijhof bij 20-21 op voorsprong kwam. Na de 23-23 pakte Dynamo de laatste twee punten.

Dynamo dames 1 mocht daarna spelen tegen de koploper van de eredivisie, Eurosped uit Vroomshoop. Hoe gaaf is het om daar tegen te spelen. Voor vele Tubberger fans maakte Dynamo het Eurosped knap lastig. Met uitstekend volleybal, veel vechtlust en enthousiasme kon Dynamo met opgeheven hoofd het veld verlaten (21-25, 18-25). Eurosped werd eerste in de poule. De strijd om plek twee besliste Dynamo voor zich. Krekkers werd derde in de poule.

In de strijd om het brons had Set-Up ’65 het in de eerste set knap lastig met Dynamo Tubbergen. De enthousiaste jongelingen uit Tubbergen streden voor wat ze waard waren en dat was net iets meer dan de Eredivisionist uit Ootmarsum. Teams gaven elkaar gedurende de set maar heel weinig toe (11-10, 14-13, 18-17, 22-22). In de finale trok Dynamo verrassend de winst met 23-25 naar zich toe.

In het middendeel van set twee nam Set-Up na 11-11 afstand naar 16-12. Dynamo kwam met 21-14 achter maar knokte zich heel sterk terug naar 23-21, waarna Set-Up de set met 25-21 pakte en zo een derde set afdwong. Daarin had Dynamo niet meer voldoende over om nogmaals te vlammen. Set-Up liep uit naar 9-1 en speelde de set makkelijk via 12-2 naar een 15-5 zege. Waarmee dus het brons mee naar Ootmarsum ging.

De drie Twentse eredivisionisten kwamen dus op het podium, van de drie teams uit de Eerste Divisie bleek Dynamo Tubbergen het sterkst. De eindstand: 1> Eurosped. 2> Apollo 8. 3> Set-Up ’65. 4> Dynamo Tubbergen gedeeld 5> Krekkers en Rosstars.