De toppers van Dynamo … 3e van Nederland!

Wat een dag werd het voor de B-meiden van Dynamo Tubbergen. Na een dag met ongelooflijk veel inzet, enthousiasme en mooi volleybal werden deze toppers derde van Nederland.

Al vroeg stonden de supporters, speelsters en trainers/coaches klaar om met een grote touringcar op pad te gaan naar Doetinchem. Op het programma stond vandaag de finale van het NOJK (Nederlandse Open Jeugd Kampioenschappen). Het grootste en meest populaire jeugdtoernooi van ons land. Op 17 februari speelden de Dynamo Tubbergen-talenten een geweldige halve finale en plaatsten zich zodoende bij de beste 8 van Nederland. De stemming was opperbest maar de spanning was ook zeker aanwezig bij de 11 meiden. Isa, Robin, Mette, Indy, Meis, Meike, Wies, Noa, Sophie, Liz en Pam mochten precies om 11.00 uur aan haar eerste wedstrijd beginnen in de Topsporthal van Doetinchem.

Sliedrecht Sport was hierin de tegenstander. Aanvankelijk was het wat onrustig en was Dynamo Tubbergen op zoek naar haar eigen spel. Vanaf de 10 punten kwam de schwung er in en kon er een gat worden geslagen van 3 punten. Aanvallend was het prima voor elkaar en zodoende werd de eerste set verdiend gepakt (25-21). De kop was eraf. In de tweede set werd de servedruk nog iets meer opgevoerd en dat leverde al snel een voorsprong op. De oranje-hemden hielden het verschil in punten in takt en ook was Dynamo deze tweede set de betere. Met 25-19 was de eerste winst binnen. Een heerlijk begin.

Aansluitend mocht Dynamo het gelijk opnemen tegen een bekende tegenstander, Apollo 8. De Bornse meiden hadden de eerste wedstrijd van Dynamo Apeldoorn verloren en moesten van Dynamo Tubbergen winnen om in de race te blijven voor een plek bij de laatste 4. Het werd een waar gevecht waarbij mooie ralley’s te zien waren. Apollo 8 had in het begin een voorsprong maar een fantastische serveserie van Mette maakte ineens dat Dynamo een mooie voorsprong had. De Tubberger meiden konden dit vasthouden tot het eind van de set en wonnen met 25-19. In de tweede set begon Dynamo wat minder geconcentreerd en moest al snel weer in de achtervolging. Halverwege de set was het verschil 6 punten in het voordeel van Apollo 8. Maar ook nu liet Dynamo weer zien dat het een moeilijk te kloppen tegenstander is. Punt voor punt kwam het dichterbij maar kon het op het eind net niet voorkomen dat de winst met 23-25 naar Apollo ging. Maar het belangrijkste was dat de Tubberger meiden zich na 2 wedstrijden al geplaatst hadden voor de kruisfinale van deze dag. Dit omdat het onderlinge resultaat in het voordeel van Dynamo was.

Het support van de derde wedstrijd was dubbel zo luid want beide Dynamo-teams mochten tegen elkaar en beide teams waren al geplaatst. Toch wilden zowel Dynamo Apeldoorn als Dynamo Tubbergen winnen. De Tubberger meiden hadden deze wedstrijd teveel ontzag voor de tegenstander maar eerlijk is eerlijk, Dynamo Apeldoorn was de hele wedstrijd beter en ging verdiend met een 2-0 zege als poulewinnaar door. Dynamo Tubbergen werd tweede in de poule en werd gekoppeld aan v.c. Sneek.

In de eerste set schoten de sympathieke Friezinnen uit de startblokken. Dynamo kwam niet onder de servedruk uit en daardoor werd het spel te voorspelbaar. v.c. Sneek stond goed en kon redelijk eenvoudig de eerste set opeisen (12-25). In de tweede set zagen we een heel ander Dynamo. Serverend werd er veel meer druk gezet en passend kwamen de ballen beter bij de spelverdeelster waardoor er een sneller spel gespeeld kon worden. Het werd een ongelooflijk spannende strijd en wederom liet Dynamo zien over veel wilskracht te beschikken. Met 25-23 zette Dynamo de stand op 1-1 in sets en moest een derde set de beslissing brengen. Helaas was het begin van deze set de minste van de wedstrijd aan Tubberger zijde. Wederom kwam Dynamo niet onder de servedruk uit. Bij 1-8 werd er gewisseld en rechte Dynamo nog een keer haar rug. Alles werd gegeven en ondanks dat het iets dichter bij kwam was het verschil te groot. Met 10-15 was de strijd gestreden in het voordeel van Sneek! Een behoorlijk teleurstelling voor Dynamo maar de eindstand was wel een terechte.

Er viel in de laatste wedstrijd van de dag wel degelijk wat te winnen want de strijd om plaats 3 en 4 ging tussen Dynamo en de thuisploeg, Orion. In de 10e set van de dag en 7 uur later stonden ze er weer met maar 1 doel … pakken die derde plek. Het in grote getale aanwezige publiek ging er nog maar eens voor zitten. In het begin van de wedstrijd ging het gelijk op maar bij de 10 punten deed Dynamo er een tandje bij. Meis heerste als libero over het achterveld, bracht de pass uitstekend bij spelverdeelster Meike die perfect de aanvalsters in stelling bracht. Liz, Noa, Wies, Mette en Robin wisten wel raad met deze ballen en het was genieten om te zien hoe ze de ballen er in sloegen. Was er nog even een dip dan brachten de wisselspeelsters weer leven in de brouwerij. Met 25-16 was de set binnen. De tweede set gaf hetzelfde beeld en was Dynamo de betere van de twee. Bij 19-24 had Dynamo een hele reeds machtpoints. Gelijk de eerste was raak en was de ontlading enorm.

Wat een topprestatie van dit team dat deze dag voor elke bal vocht. Derde van Nederland! Enorm trots op deze prestatie en dat werd uiteraard in Tubbergen met de supporters nog goed gevierd.