Dynamo biedt uitstekend weerstand tegen promotiekandidaat DBS!

Dynamo biedt uitstekend weerstand tegen promotiekandidaat DBS!

Zaterdag 23 maart mocht Dynamo DS1 aantreden tegen de nummer 3 op de ranglijst: DBS. Om half 2 vertrokken de Oranje-hemden richting het Friese Balk. Om de achtste plek op de ranglijst te verdedigen waren we erop gebrand om te vechten voor elk punt. Dit geldt ook voor DBS, want zij konden de punten goed gebruikten in de strijd om de tweede plaats.

Na drie keer van veld te zijn verplaatst kon de wedstrijd iets na half 5 van start gaan. Dynamo begon met een goede serve-druk, waardoor DBS de pass niet onder controle kreeg. Hierdoor wisten de Oranje-hemden uitstekend weerstand te bieden tegen de beduidend langere speelsters van DBS. Dynamo bleef met veel lef spelen en dit resulteerde in een voorsprong. Aan het einde van de set kwam DBS door hun goed staande blok terug en wist op het laatst de set binnen te slepen met 26-24.

Door de spannende eerste set zag Dynamo kansen om de tweede set naar zich toe te trekken. Door een goede verdediging en een sterk blok aan de kant van Dynamo liepen ze behoorlijk uit. Nu de taak om niet te verslappen en de set binnen te halen. Bij een stand van 15-24 was het setpoint voor Dynamo. Het duurde nog enkele punten voordat de Oranje-hemden de set af konden maken, maar met een stand van 18-25 was dit een verdiend punt voor Dynamo.

De derde set was een kopie van de 1ste set. Dynamo speelde wederom met ontzettend veel lef, waardoor het weer een spannend schouwspel werd. Afwisselend werden er aan beide kanten mooie punten gescoord en lange ralley’s gespeeld waardoor het gedurende de hele set gelijk op ging. De ervaring van DBS aan het einde van de set was doorslaggevend en daardoor sleepte de ploeg uit Balk de derde set uit het vuur (25-22).

De Oranje-hemden waren ervan overtuigd dat ze meer verdienden dan het tot nu toe behaalde punt. Echter begonnen ze dit maal niet scherp aan de 4de set, wat resulteerde in een 5-0 achterstand. Het was duidelijk dat Dynamo de vorige drie sets ontzettend hard heeft moeten werken. Hierdoor ontstond aanvankelijk een slordig spel aan de kant van Dynamo en DBS maakte hier gretig gebruik van. De positiviteit en het fanatisme bleef echter aanwezig en Dynamo bleef vechten voor elk punt. Hierdoor wisten ze het gat nog weer wat te dichten, maar de achterstand was te groot om de set winnend af te sluiten. Met een eindstand van 25-21 ging ook de laatste set naar DBS.

Ondanks het feit dat Dynamo het gevoel had dat ze meer verdiend hadden, mogen ze ontzettend trots zijn op het spel wat ze hebben laten zien.

Door het behaalde punt staat Dynamo nu met 36 punten op een negende plek. De laatste twee wedstrijden zal er keihard worden geknokt om deze plek te verdedigen of – liever nog – een plek te stijgen.