Dynamo blijft thuis winnen!

Dynamo blijft thuis winnen!

Dynamo uit en thuis is dit seizoen nogal een verschil. Slechts één keer verloor het dit seizoen thuis met 3-2, de overige wedstrijden werden allemaal gewonnen. Ook deze zaterdag liepen de Tubberger dames weer winnend van het veld. Het was niet de beste wedstrijd die de ploeg van Johan Booyink en Raymond Keemers speelde maar de 3-1 winst op Rivo Rijssen dames 1 was wel een feit en daarmee blijft Dynamo mee doen in de top van de eerste divisie.

Dynamo kwam uitstekend uit de startblokken en nam al snel een voorsprong op de ploeg van Johan Strokap. Halverwege de set nam Dynamo wat gas terug en daar maakte Rivo dankbaar gebruik van. Met name serverend was Rivo deze middag erg sterk en maakte het Dynamo met vlagen bijzonder moeilijk. Bij de 15 punten was de stand weer gelijk maar daarna kwam Jette Kuipers aan serve. Zij leverde de ene na de andere messcherpe serve af waar Rivo geen antwoord op had. Met 25-21 was de eerste set binnen.

In de tweede set waren de rollen omgekeerd. Het waren nu de dames uit Rijssen die snel een voorsprong pakte. Dynamo speelde te voorzichtig en kon het vereiste niveau niet vinden. De wissels aan Dynamo-zijde zorgde aanvankelijk voor nieuw enthousiasme maar de servedruk bij Rivo bleef onverminderd groot. De Tubberger dames konden daar ondanks de steun van het prima publiek van beide kanten niet onderuit komen. Rivo pakte de tweede set met 19-25. Terecht.

Dynamo moest meerder tandjes bijschakelen en dat deed het. Van meet af aan werd Rivo weer onder druk gezet. Passend was het weer voor elkaar, Wies Bekhuis zette de lijnen uitstekend uit waardoor de aanvalsters zich lekker konden uitleven. Op alle fronten was Dynamo in de derde set beter dan Rivo. De 25-15 was dan ook een goede afspiegeling van deze set.

Dit niveau moest Dynamo vast blijven houden in de vierde set. Maar ook Rivo gaf zich niet gewonnen waardoor het gelijk op ging. Rivo met veel servedruk en Dynamo met meer power in de aanval. Pas bij de 16 punten kon het verschil worden gemaakt door weer een goede serveserie. Het gaatje was geslagen, Rivo ging geforceerd spelen en dat resulteerde in teveel fouten voor de Rijssense ploeg. Dynamo liep snel weg en won met 25-19 de vierde set.

Zoals al vermeld was het niet de meest hoogstaande wedstrijd die Dynamo speelde dit seizoen maar door de 3-1 winst kan de Tubberger ploeg er weer 4 streepjes bij zetten op het puntentotaal. Daarmee staat Dynamo op een mooie 4e plaats en kan het zich op gaan maken voor de kraker tegen koploper de Krekkers die a.s. zaterdag in Mariaparochie wordt gespeeld.