Dynamo dames 1 doet goede zaken!

Dynamo dames 1 doet goede zaken!

Dynamo dames 1 deed geweldig goede zaken afgelopen zaterdag. Bolsward, de directe concurrent, werd met 4-0 verslagen. Daarmee deed het wat het moest doen en klom het van de tiende naar de achtste plaats. Ook op de wijze waarop deze overwinning tot stand kwam konden de Tubberger dames meer dan tevreden zijn.

Dat er veel spanning zat op het duel was het meest te zien bij de thuisploeg. Dynamo begon afwachtend en gespannen aan het duel. Dit resulteerde al snel in een 3-8 achterstand voordat het gewenste niveau opgepakt kon worden. Vanaf dat moment kwam Dynamo beter in haar spel. De uitstekend spelende Danique Horck wist de lijnen uitstekend uit te zetten en zorgde ervoor dat de aanvalsters goed in stelling werden gebracht. Bij 12-12 was de stand gelijk getrokken. Bolsward wist tot de 20 wel constant een voorsprong van 2 of 3 punten te houden maar bij de “Big points” was Dynamo bij de les. Van 17-20 wist Dynamo zich naar 23-20 te slaan. Een goede fase waar het met name blokkerend als een huis stond. Lieke Mensink’s serve was te machtig voor Bolsward en de eerste set was binnen (25-22).

In de tweede set stoof Dynamo uit de startblokken. Serverend was het prima voor elkaar en dat bracht de nodige verwarring bij vc Bolsward. Met name Sophie Mensink zorgde er blokkerend voor dat er behoorlijk wat streepjes bij het vak “Killblock” gezet konden worden. Pas bij 17-8 in het voordeel van de oranje-hemden ging het weer gelijk op. Beide teams maakten vanaf dat moment om en om punten waardoor de stand 25-16 in het voordeel van de thuisploeg op het scorebord verscheen.

En dan de beruchte derde set. Dat moest nu maar eens een keer afgelopen zijn. Bij 5-5 kwam Marije Veldhuis aan de serve en zij wist met messcherpe services een gat te slaan van 4 punten. Beide teams knokten voor elk punt en dat bracht mooie, lange ralley’s teweeg. Tot de 16 wist Dynamo de voorsprong te houden totdat Bolsward weer langszij kwam. Maar waar in vorige wedstrijden wel eens in de veilig-modus werd geschoten was er nu het lef en de wil om te winnen daar. Knap werd dan ook de derde set gewonnen met 25-22.

De vurig gewenste winst was binnen. Maar in de fase waar beide teams zitten was de vierde set geen set waar het er niet meer om ging. Misschien was deze set wel de belangrijkste. Wederom ging het in het begin gelijk op. Op 6-5 was er een blessure bij de Martzen Deinum van Bolsward. Zij kon helaas niet meer verder en daardoor was Bolsward even van slag. Het jojo-effect was begonnen. Serverend bracht Masu de Ridder de stand op 11-5. De friezinnen kwamen terug tot 11-10 waarna Dynamo weer uitliep naar 16-11. Bij 23-20 leek Dynamo op de winst binnen handbereik te hebben maar Bolsward gaf niet op. Op 23-24 waren zij het die het eerste op setpunt kwamen. Een geweldig zenuwslopend eind van de set. Na een lange ralley waar Lieke Mensink na 3x de vierde keer binnensloeg was het setpunt ongedaan gemaakt. Danique Horck kwam aan serve en serveerde via het net nu het set- en matchpunt voor Dynamo. Ook haar tweede serve was te machtig voor Bolsward waardoor de 26-24 en 4-0 winst een feit was. Wat volgde was een mooie ontlading van vreugde.

5 Punten erbij en de stap gezet die gezet moest worden. Van plaats 10 naar plaats 8 met nog 3 finales te gaan! Het blijft ongekend spannend!

Bij deze willen wij de meer dan terechte kampioen koffievoordeel/Sudosa-Desto dames 1 feliciteren met het kampioenschap en hun veel succes wensen in de Topdivisie.