Dynamo dames 1 doet uitstekende zaken

Dynamo Tubbergen dames 1 deed afgelopen zaterdag uitstekende zaken in de strijd om lijfsbehoud in de eerste divisie. Ondanks dat de 2 degradanten al bekend waren is de strijd om de promotie/degradatie plaats te ontwijken in alle hevigheid losgebarsten. Voor de wedstrijd stond Dynamo op de 10e plaats maar door een mooie en goede 3-1 overwinning op Set Up ’65 2 steeg Dynamo naar de 9e plaats en wisselde met Bolsward van plek.

Bij Dynamo Tubbergen hingen mooie posters van trainer coach Johan Booyink (4) en de speelsters Manon Steggink (13), Kira Steggink (1) en Heleen Timmerman (1) in de zaal als een zichtbaar dankjewel voor het aantal tussen haakjes staande jaren dat ze bij het dames 1 team betrokken waren geweest. Wel logisch dat hun collega’s hen in de ze laatste thuiswedstrijd met een zege een passend afscheid wilden geven. Maar het duurde even voordat ze daarvoor de juiste remedie hadden gevonden.

In de eerste set bleef Dynamo eigenlijk meedoen in de race naar de big points omdat Set-up II erg gul naar hen toe was. Bij 7-6 hadden ze al 5 punten weggegeven, bij 15-14 waren dat er al 10. Toen de gulle bui over was ging het gelijk op verder. Met scores van Marije Veldhuis voor Dynamo en Danae ten Oever en Daphne Kamphuis voor Set-Up. Diede Hagedoorn sloeg Set-Up naar een 19-22 voorsprong, het blokpunt van Lynn Rouwers zette de gasten bij 19-24 op setpoint. Twee keer kon Dynamo verlies uitstellen., voordat Diede Hagedoorn het laatste punt voor de 21-25 liet noteren.

Dynamo begon heel goed in de tweede set. Sophie Mensink scoorde een aantel keren uit een snelle midcombinatie, Manon Steggink pakte een aantal punten mee en Set-Up was nog steeds niet van haar vrijgevigheid af. Dynamo liep uit naar 12-7, 15-10 en 18-11. Met de serve serie van Mayke Schutte, drie aces achter elkaar, werd het verschil teruggebracht naar eerst 18-15 en later 21-19. Even volgden de time outs elkaar in vlot tempo op (20-16, Set-Up: 21-19 Dynamo) en toen Set-Up met scores van Ilse Kamphuis het verschil naar één puntje (24-23) terug had gebracht haalde Raymond Keemers de ploeg weer naar de kant. De aanval na die pauze van Set-Up belandde net aan de verkeerde kant van de lijn voor 25-23.

In de derde set ging het gelijk op totdat Set-Up na de 13-13 twee opslagen van Anouk Boerrigter niet onder controle kreeg en deze een 15-13 voorsprong voor de thuisploeg opleverden. Daarna brak een periode aan dat Lieke Mensink niet af te stoppen was. De ene na de andere bal sloeg ze raak vanaf de buitenkant en ze zorgde zo voor een 22-18 voorsprong van haar ploeg. Kat in ’t bakkie leek het bij 24-19, maar dat bleek even niet op te gaan. Danae ten Oever scoorde, Dynamo ging bij 24-20 en 24-23 de time out in. De foutserve die volgde was eigenlijk geen punt voor de coach, maar een ace voor Set-Up, omdat alleen de scheids de bal uitzag.

Masu de Ridder was in de vierde set met een serie prima opslagen degene die een voordelig verschil voor Dynamo forceerde. Van de 13-13 gelijke stand naar 17-14. De thuisploeg hield het verschil vast tot 22-18 en kwam toen in de beslissende fase weer in de problemen door een sterke periode van Set-Up. Carine Elferink hield de gasten in het spoor van de thuisploeg, Marlies Eertman maakte met haar ace de 22-22 perfect. De op deze stand ingevallen Marije Veldhuis deelde meteen een rake klap uit (23-22) waarna twee persoonlijke fouten van Set-Up de set beslisten.

Na afloop werden de CMV-meiden, die 2e waren geworden op het NOJK, op een mooie manier gehuldigd. Daarna was het tijd om thuis afscheid te nemen van de Dynamo 1-toppers. Johan verruilt na 4 seizoenen Dynamo voor Devoko en wensen hem daar heel veel succes. Kira laat een stapje lager haar kunsten zien, Heleen gaat studeren in Tilburg en Manon stopt na 13 seizoenen met volleybal. Alle 4 werden meer dan terecht in het zonnetje gezet. Het werd op een spetterende manier afgesloten. 🙂

Zaterdag speelt Dynamo nog een hele belangrijke wedstrijd in Wierden tegen WVC Volley. Ook daar zal weer alles uit de kast moeten worden gehaald om de 10e plaats te ontwijken. Hup Oranje.