Dynamo dames 1 doet uitstekende zaken

Dynamo dames 1 doet uitstekende zaken

In de Eerste Divisie A stond  er voor Dynamo en Rosstars een belangrijk duel op de wedstrijdagenda. Het was voor het eerst dat beide ploegen op dit niveau tegenover elkaar stonden, Dynamo is er al sinds lange jaren, op een uitstapje naar de Topdivisie na, vaste klant en Rosstars is er debutant. Een debutant die het overigens goed doet in de eerste zes wedstrijden, waarin ze zestien punten bij elkaar sloegen, wel zeven meer dan Dynamo, dat met een nagenoeg nieuwe ploeg, veel jeugd, aan het seizoen 2018 – 2019 begon.

Rosstars had meteen in het begin van de eerste set een forse tegenvaller, ze stonden met 4-6 voor toen Britt Bijen op linksvoor aanviel en helemaal verkeerd neerkwam na haar aanvallende actie. Haar knie kon de klap niet aan, ze bleef ter aarde liggen en werd na enige tijd per brancard de zaal uitgedragen. Milou Slaghekke kwam haar vervangen, maar Rosstars was even van hun a propos af. Het werd 7-7. Via Marije Hartman en een ace van Milou Slaghekke herpakte de ploeg van trainer coach Helmuth ter Braak zich en nam met 7-10 weer de leiding. Teveel Dynamo fouten hielden hen voor tot aan 12-13, na een rake klap van Lieke Mensink.

Danique Horck serveerde een ace, Lieke Mensink scoorde de gelijkmaker en daar voegden Marije Veldhuis, en Manon Steggink nog punten aan toe, ondanks twee time outs van Rosstars in die periode. Dynamo ging met 18-13 aan de leiding toen ze de serve afgaven voor 18-14 en Marije Hartman de 18-15 via een ace liet noteren. Rosstars knokt zich via Milou Holsink terug naar 21-18, echter drie fouten op rij waren teveel van het goede. Met 25-18 ging de winst naar Dynamo, dat met een 17 om 11 eigen score ook de meeste aanspraak op de winst mocht maken.

De tweede set was in het begin in een ware foutenlast aan beide zijden van het net. Bij 4-9 hadden de teams al acht keer voor elkaar gescoord, en dat ging nog even zo door. Bij 12-14 hadden ze al 15 punten  voor de ander op het scorebord gezet, daarna leek dat potje behoorlijk leeg. Was het gedaan met de kadootjes. Voorlopig althans. Rosstars bleef tot 13-16 de ploeg aan de leiding, vervolgens was de serve van Marije Veldhuis te moeilijk voor de passlijn van de ploeg uit Rossum en daarvan maakte met name Lieke Mensink en Manon Steggink met scores vanaf de buitenkant gretig gebruik.

Dynamo liep uit naar 20-16, maar moest de servedruk van Rosstars ondervinden toen ze voor 20-17 fout serveerden. Babs Oude Hampsink serveerde de gasten  naar 20-21, na de side out en een ace van Sophie Mensink stond het 22-21. Rosstars kwam op setpoint bij 22-24, Lieke Mensink en Manon Steggink werkten het weg (24-24). Dynamo kreeg setpoints op 26-25 en 29-28, Rosstars op 27-28 en 29-30. Dat laatste verzilverden ze. Rosstars maakte 17 eigen punten en scoorde 10 keer voor Dynamo, andersom was het 19 en 14.

In de derde set trok de ploeg van Johan Booijink het initiatief al vlot naar zich toe. De ploeg gaf in de beginfase weinig weg en scoorde onder andere aanvallend en blokkerend makkelijk. Manon Steggink had het vizier goed staan en in het blok stonden haar handen en die van Lieke en Sophie Mensink in de juiste stand om te scoren.  Via 8-4 liep Dynamo uit naar 13-7, de 15-9 werd 19-11. Bij Rosstars konden Marije Hartman en Babs Oude Hampsink wat terug doen, maar het was niet voldoende om Dynamo echt zeer te doen. Na 19-11 ging het op de side out naar 24-18, met in die periode een keer een score van Rosstars op eigen serve. Manon Steggink, goed voor een stuk of zes punten in deze set, maakte de 25-18 en 2-1 in sets perfect. Met 15 eigen scores en 7 weggegeven punten was Dynamo in deze set de bovenliggende partij.

En dat waren ze ook in de vierde set. Daarin ging het nog even gelijk op, maar de serveserie van Masu de Ridder brak de weerstand bij de bezoekers. Zij serveerde Dynamo met onder andere 4 aces van 6-6 naar 15-6, met in die periode twee time outs van Rosstars.  Via 19-9 en 22-11 was de strijd gestreden. Rosstars kon de 24-14 nog veranderen in 24-17 omdat Dynamo in de eindfase meer uit dan in sloeg, maar op matchpoint maakten ze met een servefout zelf een eind aan de wedstrijd. Totaal 17 keer scoorde Dynamo voor zichzelf in deze set, ze gaven er 10 weg.