Dynamo dames 1 en iets met 5!

Dynamo dames 1 en iets met 5!

In de eerste divisie A werden maar 2 duels gespeeld. Dynamo mocht ook aantreden. De wedstrijd tegen Dash was verplaatst naar dit weekend omdat op de eerst geplande datum Dynamo in eigen huis mocht spelen voor de beker. Maar hoezo iets met 5? Nou, in de 5e thuiswedstrijd van dit seizoen werden er voor het eerst 5 punten gepakt, werd er eindelijk eens geen 5-setter gespeeld en steeg het 5 plekken op de ranglijst. Heerlijk!
Voor beide teams was het een uiterst belangrijk duel. Dash moest winnen om de kloof met nummer 11, vc Zwolle 2, overbrugbaar te houden. Dynamo wilde zich graag steviger in de middenmoot nestelen en dan zouden 5 punten heel erg welkom zijn.
Voor een lekkere volle tribune begon de thuisploeg zenuwachtig aan het duel. Passend, maar met name serverend werd niet het gewenste niveau gebracht. Dat maakte dat Dash al snel uitliep in de eerste set. Bij 9-16 in het voordeel van de dames uit Vorden haalde Dynamo’s coach Dennis Polman de dames voor de tweede keer naar zich toe. En dat wierp vruchten af. Het enthousiasme kwam langzaam maar zeker terug en helemaal toen Anouk Boerrigter aan serve kwam. Zij gaf pas bij 17-19 weer af. Het gat was nagenoeg gedicht, maar de gasten spartelden nog even tegen. Bij 19-22 kwam Marije Veldhuis aan serve. Dynamo maakte 6 punten op rij door uitstekend serveer en aanvalswerk. Door het oog van de naald maar de eerste belangrijke setwinst was binnen.
In de tweede set moest het beter. Dynamo kwam ook in het begin van deze set niet los van Dash. Met name op de goed spelende nummer 2 van Dash, Debbie van de Vlekkert, kreeg Dynamo geen vat. Tot 10-10 ging het gelijk op waarna Dynamo het heft in handen nam. Het tempo ging omhoog. Via 14-10 en 19-12 kenden de oranje-hemden een hele goede fase. De lijnen werden perfect uitgezet door Danique Horck en in deze fase wist Masu de Ridder het ene na het andere punt te scoren. Met 25-19 won Dynamo de set meer dan verdient.
Dynamo trok de lijn in de derde set door. Al snel stond er een 7-2 voorsprong op het scorebord. Dash pakte op het juiste moment de draad op en kende nu een goede fase. Bij 10-9 werd het weer een echte wedstrijd. Beide teams moesten hard knokken voor de punten. Bij 16-12 serveerde de 14-jarige Marieke Roelofs een halve ace waarna Dash-coach Henk Wahl onder andere Jade Veenstra in bracht. Zij kwam gelijk na een mooie aanval aan serve. Dit bleek een goede zet want gelijk serveerde ze 4 punten op rij. Het verzet was nog niet gebroken bij Dash. Dynamo wist weer wat het te doen stond en liep weer uit naar 21-17. Dash kwam weer bij maar het verschil bleef altijd 2 punten. Op 24-22 werd het tweede setpunt mooi afgemaakt en was de buit binnen. Nu nog het bonuspunt.
In de vierde set was Dynamo heer en meester. Bij Dash was het geloof helemaal weg en bij Dynamo lukte nagenoeg alles. Lekker voor Dynamo’s coach en beide assistent-coaches om eens niet een keer op het puntje van de stoel te hoeven zitten. Bij 13-7 serveerde Danique Horck ineens naar 17-8. Blokkerend, aanvallend en passend was het dik voor elkaar. Bij 23-10 waren de twee serves van Sophie Mensink Dash te machtig en was de set met 25-10 binnen.
De eerste 4-0 overwinning van dit seizoen. Een verdiende overwinning en van plaats 9 naar plaats 4 maakt het een superweekend voor de Tubberger dames. Aanstaande weekend is Dynamo voor het eerst dit seizoen vrij en kan het dus nog even iets langer nagenieten van dit resultaat.