Dynamo dames 1 kent geen Vestevrees

Dynamo dames 1 kent geen Vestevrees

Nadat wij vorige week een uitstekend bekertoernooi gespeeld hadden, maar helaas niet door bekeren, stond er gisteren weer een Twentse derby op het programma. We mochten voor het eerst dit seizoen aantreden in onze mooie nieuwe oranje shirts. Er werd afgereisd naar Borne waar Apollo 8 onze tegenstander was.

Nadat de wedstrijd wat later begon dan de bedoeling was, kon er worden gefloten voor de eerst opslag van de wedstrijd. Het ging vanaf het begin meteen gelijk op, dan stonden wij een paar punten voor dan Apollo 8. Er werden mooie rally’s gespeeld en het bleef tot aan de laatste punten erg spannend. Uiteindelijk trok Apollo 8 aan het langste einde en won de eerste set met een klein verschil 25-23.

In de tweede set gingen de oranje hemden weer met goede moet het veld in. Er werd goed gespeeld en er werden mooie punten gemaakt door beide ploegen. Vanaf het begin van de tweede set werd duidelijk dat Dynamo Tubbergen en Apollo 8 vandaag erg aan elkaar gewaagd waren. Ook deze set bleef het tot aan de laatste punten gelijk op gaan en was het tot aan het laatste spannend wie deze set naar zich toe trok. Dit keer lukte het ons om met een klein verschil de set te winnen wederom een 23-25, nu voor Dynamo Tubbergen.

1-1 de wedstrijd kon nog alle kanten op gaan, en dat ging het ook. Hoe spannend de eerste twee sets waren, zo tegenovergesteld waren de derde en vierde set. Twee sets waar we kort over kunnen zijn. In de derde set hadden wij Apollo 8 in de macht. Aan onze kant ging alles goed, met de service zetten we Apollo 8 onder druk en de ene naar de andere bal werd binnengeslagen. Binnen iets meer dan een kwartier was de set afgelopen en wonnen we overtuigend met 11-25. Dan de vierde set, een kopie van de derde set maar dan voor Apollo 8. Aan onze kant ging het mis, de pass ging minder goed en we scoorden zelfs nauwelijks de punten. Nu won Apollo 8 met een groot verschil de set 25-10.

Een Twentse derby, een mooie pot om te zien voor het publiek kreeg een vijfde beslissende set. Dynamo Tubbergen begon niet goed, we kregen moeilijk controle op de serve van Apollo 8. Maar er werd hard gevochten voor elke bal en bij 8-7 kwamen we weer helemaal terug in de wedstrijd. Toch bleek Apollo 8 iets beter te zijn. Met wederom een klein verschil ging de beslissende set naar Apollo 8, 15-12.

Helaas 3-2 verloren, maar we zijn erg tevreden, we hebben toch mooi twee verdiende puntjes weten mee te nemen naar Tubbergen. Volgende week speelt Dynamo Tubbergen weer een thuiswedstrijd tegen Heva VCV ’Topklimaat in Volleybal’. Om 16.30 uur klinkt het eerste fluitsignaal in de Vlaskoel. We kunnen alle aanmoedigen goed gebruiken, zien we jullie volgende week?