Dynamo dames 1 klaar voor de competitie!

Dynamo dames 1 klaar voor de competitie!

Wat is het een tijd geleden dat we “onze dames” live mochten aanschouwen. Maar a.s. zaterdag, de 18e september, begint het dan eindelijk weer en kunnen we – uiteraard zoveel mogelijk op anderhalve meter afstand van elkaar – kijken hoe de Tubberger dames er voor staan. We verwelkomen dan Sneek dames 2.

Maar wat is er in die tussentijd allemaal gebeurd met Dynamo Tubbergen dames 1? Is er veel veranderd ten opzichte van een jaar geleden? Eigenlijk niet zoveel. De grootste verandering zit hem in de trainerswisseling. Dynamo heeft afscheid genomen van Dennis Polman en in zijn plaats is Dynamo-man Rob Luijrink nu degene die de lijnen moet gaan uitzetten. Naast Rob heeft de TC ook een ervaren assistent-coach gevonden in de persoon van Tom Engbers. Beiden kennen elkaar goed en hebben eerder al Set Up ’65 dames 1 in de eredivisie onder hun hoede gehad. Qua team heeft volleybalvereniging Dynamo Tubbergen het eerste team helemaal in stand weten te houden. Met een jonge selectie van gemiddeld net 20 jaar gaat het hopelijk weer mooie wedstrijden spelen in de Topdivisie.

Laten we het team even voorstellen. Op de passer/loper positie vinden we Lieke Mensink, Marije Veldhuis en Fleur Kuipers. De midpositie wordt bezet door Babet Baalhuis, Wieke Kuipers en Sophie Mensink. Spelverdeelsters zijn Danique Horck en Noor Bomhof. Danique Lubberman en Eva Schuurman vinden we terug op de diagonaal en Anouk Boerrigter zal dit seizoen weer alle ballen van de grond halen als libero. Een team met veel gedrevenheid en passie. En waar we als vereniging trots op zijn dat we op het één-na-hoogste niveau van Nederland mogen acteren met 8 speelsters die uit de eigen jeugd komen.

Nagenoeg het hele vorige seizoen heeft Dynamo doorgetraind. Weliswaar niet in de zaal, maar individueel, in 2-tallen en wanneer het weer mocht met het team buiten op het gras en in het zand. Maar eerlijk is eerlijk … er gaat toch niets boven lekker trainen met elkaar in de zaal. Na de zomervakanties zijn er diverse oefenwedstrijden en toernooien gespeeld. Rob Luijrink: “We kunnen terugblikken op een uitstekende voorbereiding waarin we mooie stappen maken! Maar dat waren oefenwedstrijden, zaterdag begint het dan eindelijk en spelen we voor de punten. We zullen zien hoe we dan ten opzichte van andere teams staan. Wat het resultaat ook wordt, we zullen in ieder geval alles geven!”

Zaterdag, 18 september, om 16.30 uur begint de wedstrijd in Sportcentrum de Vlaskoel te Tubbergen.  Heerlijk!