Dynamo dames 1 maakt overuren

Dynamo Tubbergen dames 1 krijgt wel waar voor haar contributiegeld. De laatste 3 weken werden er maar liefst 18 sets gespeeld op topniveau. 2 Weken geleden 8 Sets voor de beker tegen Donitas en WVC Volley, vorige week 5 sets tegen Apollo en afgelopen zaterdag weer een marathonpartij tegen Heva VCV 1. Het werd een wedstrijd met alles er op en er aan. 5 Sets lang volop strijd, sensatie, passie en heel veel spanning. Dynamo maakte over de hele wedstrijd meer punten maar stapte helaas niet winnend van het veld.

De Tubberger dames begonnen uitstekend aan de wedstrijd. Met veel servedruk en aanvalspower nam Dynamo al snel 5 punten voorsprong. Bij 10-5 kwam de dames uit Varsseveld langzaam aan beter in het spel. Bij de 14 punten was de stand weer gelijk. Vanaf dat moment gaven beide teams elkaar niets toe. Bij 24-24 was Dynamo de gelukkige na een zeer discutabele bal. De scheidsrechter zag de bal in en daar was iedereen die niet voor de thuisploeg was het niet mee eens. Coach Wouter Jansen van VCV maakte de scheidsrechter goed duidelijk wat hij er van vond. Maar dat deze (heel begrijpelijke) reactie niet door de beugel kon snapte ook iedereen. Gevolg was een rode kaart, punt voor Dynamo en de set was ineens met 26-24 binnen.

In set 2 ging het spektakelstuk door. Copy, paste nu de tweede, derde en vierde zin van de eerste set want dit was exact hetzelfde verhaal. Dit keer was de thuisploeg een paar keer in het nadeel. Dat nam niet weg dat Dynamo op 24-23 het eerste setpunt hadden. Een foute-serve en 2 fouten maakte dat VCV er nu met een setwinst van 26-24 vandoor ging. Jammer, want dit was niet nodig geweest.

Ook in de derde set waren beide teams aan elkaar gewaagd. Dynamo deed verwoede pogingen om het gat groot genoeg te maken maar VCV zat aan het elastiek. Bij 20-20 ging het publiek maar weer eens op het puntje van de bank zitten. 21-21, 22-22 waarna VCV naar 22-24 ging. Na een geweldig ingeslagen punt op 23-24 nam VCV een time-out. De serve was goed maar de aanval was Dynamo te machtig. Met 23-25 voor VCV moest Dynamo weer haar veerkracht tonen.

Aanvankelijk duurde het nog even voordat Dynamo los kon komen. Wederom gaven beide teams elkaar niets, maar dan ook niets toe. Niet altijd goed, maar de inzet vergoede veel. De standen 7-7, 10-10, 14-14, 16-16 verschenen op het scorebord. Daarna brak de beste periode van Dynamo aan. Babet Baalhuis serveerde naar 19-16. Met name Masu de Ridder en Marije Veldhuis waren aanvallend in deze fase uitstekend op dreef. Het gat was geslagen. Bij de 22 punten was het Wieke Kuipers die er nog een keer een mooie serve-serie bovenop gooide. Met 25-19 werd er terecht een vijfde set uitgesleept.

Beide teams stroopte de mouwen nog een keer op. Tot de 11 punten was het verschil nooit groter dan 2 punten. Jody Stevering van VCV serveerde een paar vuurpijlen op de Tubberger dames af. De pass was even niet meer onder controle waardoor de bal te eenvoudig naar de kant van VCV ging. Zij maakten het goed af en het verschil was daar. Met 12-15 wonnen zij deze set ook verdient.

Na meer dan 2 uur volleybal was het applaus van het publiek voor beide teams ook meer dan verdient. Jammer dat Dynamo dames 1 niet winnend van het veld kon gaan maar voor de werklust verdiende het team een meer dan dikke voldoende.