Dynamo dames 1 speelt volgend seizoen weer 1e divisie

Dynamo dames 1 speelt volgend seizoen weer 1e divisie

Het was spannend de laatste weken maar het jonge Dynamo-team heeft een geweldige eindspurt ingezet en daarmee het eerste divisie-schap voor volgend seizoen veilig weten te stellen. Na de zeperd in Rossum tegen Rosstars leek Dynamo dames 1 op de 10e plaats af te stevenen. Dat was na de degradatieplekken een plek waar niemand wilde staan. Maar in de maanden maart en april werden 17 punten gehaald wat uiteindelijk resulteerde in een 8e plaats. Een prachtige prestatie en een mooi afscheid voor Johan Booyink, Manon Steggink, Kira Steggink en Heleen Timmerman!

Met de wetenschap dat de voornaamste concurrent van Dynamo afgelopen vrijdag de inhaalwedstrijd met 3-1 had verloren van Krekkers moesten er afgelopen zaterdag nog wel punten worden gehaald in Wierden tegen WVC Volley dames 1. Het voornaamste was dat de oranje-hemden zich op eigen kracht veilig konden spelen. Wederom een wedstrijd met veel spanning op de Super Saturday van de Wierdense volleybalvereniging.

Na een mooie voorstelronde kon het dan beginnen. WVC vloog uit de startblokken. Bij 5-1 werden de Tubberger dames al naar de kant gehaald. De serve bleef messcherp aan Volley-zijde en pas bij 14-5 kwam Dynamo langzaam maar zeker wat in haar spel. Bij 19-16 was Dynamo dichtbij de aansluiting maar wederom kon Dynamo vanaf dat moment de pass niet onder controle krijgen. Fleur Kleine Schaars serveerde 3x op rij en dat bracht de eindstand in deze set op 25-18.

Elke punt was belangrijk dus moesten de neuzen weer dezelfde kant op en moest er weer vol voor de setwinst worden gegaan. Dat was niet tegen dovemansoren gezegd. Dit keer was het Dynamo dat het beste uit de startblokken kwam. Lieke Mensink serveerde de bezoekers naar 1-5. Bij 9-9 was de stand echter alweer recht getrokken door WVC Volley. Een heel aantrekkelijk schouwspel verscheen en beide teams gaven elkaar niets toe. Tot 19-19. Volley won een mooie lange ralley en gaf vanaf dat moment de voorsprong niet meer uit handen (25-21).

In de derde set kwam Kira Steggink in het veld en mocht zij de lijnen uitzetten. Het spelletje werd wat sneller en meer over het midden gespeeld. Iets waar WVC grote moeite mee had. Manon Steggink en Sophie Mensink scoorden prima punten, ook al omdat de pass in deze set uitstekend bij de spelverdeelster kwam. Bij 8-17 voor Dynamo volgde er een mindere periode en werd het verschil nog maar 3 punten (14-17). Op het juiste moment werd de draad opgepakt en door strak serveerwerk van Masu de Ridder was het verschil weer daar. Met 20-25 had Dynamo het eerste punt te pakken.

Maar het wilde meer … Van meet af aan stond Dynamo in de vierde set uitstekend te spelen. Bij 15-17 was het weer Dynamo’s serve die te machtig was voor WVC. In 1x werd er doorgestoomd naar 15-24. WVC pakte nog 1 puntje en met 16-25 was de vierde set een prooi voor de Tubberger dames.

In de vijfde set stonden twee teams tegenover elkaar die perse het seizoen winnend wilde afsluiten. Wederom bracht dat mooie ralley’s. Bij de veldwissel was het verschil 3 punten in het voordeel van Dynamo. Bij 11-11 kon het alle kanten op. Gelukkig voor de Tubberger dames kwam Babet Baalhuis aan serve. Met een ace en 2x ballen die te makkelijk terug kwamen bij de oranje-hemden stoof Dynamo naar 11-15 en daarmee een 2-3 overwinning. De ontlading was groot in het Tubberger kamp. Al snel bleek Set Up de eerste set te hebben gewonnen van Bolsward en was handhaving een feit. Sterker nog, door het verlies van Rosstars werd het seizoen afgesloten op de 8e plek. Dat dat nog wel even goed gevierd werd op het zeer gezellige Dynamo’s Eindeseizoensfeest is een understatement.