Dynamo dames 1 weet weer wat winnen is!

2019 was Dynamo dames 1 nog niet goed gezind. Tot afgelopen zaterdag toen het paradepaardje van de Tubberger volleybalvereniging weer winnend van het veld stapte. Van VC Zwolle 2 werd met 3-1 gewonnen.

Na een korte vrije carnavalsperiode waar mooi aan het teambelang kon worden gewerkt stond er voor Dynamo een cruciale wedstrijd op het programma. In Tubbergen ontving de thuisploeg vc Zwolle 2, de rode lantaarndrager. Er telde maar 1 ding … winnend van het veld stappen.

Door een sterke serviceserie van Lieke Mensink stond Dynamo in de eerste gelijk op 4-0 voorsprong. Dit verschil bleef behouden door een sterke pass – mede dankzij Maureen van Leusen – en scherpte bij de aanvallers. De eerste set resulteerde in 25-18 voor de dames in het oranje. Een heerlijk begin.

De peptalk van interim coaches Ine Hazewinkel en Eco Gerrittsen was duidelijk; “Blijf de druk er vol op houden!” En zo geschiedde. Wederom werd een voorsprong behaald met de service en deze werd de hele set vastgehouden. Terecht werd ook deze set gewonnen met 25-21.

Helaas voor de thuispoeg volgde in de beruchte derde set de omslag. Zwolle ging er met nieuwe energie tegenaan wat zichtbaar werd in de pass bij Dynamo. Deze begon te wankelen en het spelletje werd te voorspelbaar. Zwolle had de zaken beter op orde en waar het Tubberger blok de eerste twee sets zeer sterk was, maakte Zwolle er nu gretig gebruik van. Een klein eindsprintje van de oranje-hemden mocht niet baten en de set werd met 16-25 verloren.

De vierde set moest het dus gebeuren, en dat was aan beide kanten van het net te merken. Veel spanning en evenzoveel onnodige fouten. Het bleef gelijk op gaan totdat Zwolle zich lostrok en winst van de 4e set bijna kon ruiken. Dynamo keek tegen een 22-17 achterstand aan. Maar met hard werken kon de thuisploeg dit nog net voorkomen. Marije Veldhuis en Wieke Kuipers maakten het af met een mooie service. 4 Hele belangrijke punten werden binnengehaald. De winst was binnen en dat voelde bijzonder goed! Zeker gezien omstandigheden.

Daarom willen we ook nog de invallende coaches Ine Hazewinkel en Eco Gerritsen bedanken!