Dynamo dames 1 wint van Rosstars!

Na een mooie, goede voorbereiding en een succesvol bekerweekend was het afgelopen zaterdag tijd voor de eerste competitiewedstrijd. En dat was nu direct tegen de grote concurrent van het vorig seizoen in de strijd om lijfsbehoud. Zowel Rosstars als Dynamo wisten op de laatste speeldag de veilige haven te bereiken. Het werd dus meteen weer een wedstrijd waar er veel op het spel stond. In Rossum is het altijd moeilijk spelen. Het publiek zit dicht op het veld en aangezien bijna heel Tubbergen aan de Samenloop voor Hoop mee deed waren de oranje-supporters niet in grote getale aanwezig.

Om 18:00 waren beide teams klaar met het inspelen en kon de wedstrijd beginnen. De eerste set begonnen de oranje-hemden door eigen fouten met een achterstand. Langzaam maar zeker kwamen Dynamo beter in het spel en was de stand op 20-20 weer gelijk getrokken. Het goede spel werd doorgetrokken en door geconcentreerd spel werd de set met 24-26 gewonnen.

De tweede set begon het team van Dennis Polman en Raymond Keemers wederom niet scherp. Door domme eigen fouten stond Rosstars weer een aantal punten voor. Maar ook deze set bleek de veerkracht groot en konden de gasten net op tijd het tij keren. Ook deze set kende Dynamo een heel goed eind en werd er een 0-2 voorsprong in sets genomen (22-25).

In de derde set kreeg het goede spel een vervolg. Dynamo was in de eerste helft van deze set duidelijk de betere. Mooie ralley’s kwamen ten tonele en er werd geknokt voor elke bal. Ineens was er door een uitstekende serve-serie van de nummer 4 van Rosstars een ommekeer in de wedstrijd. Het spel werd slordig en Dynamo kon niet meer onder de druk van Rosstars uitkomen (25–23).

Dan moest het voor de Tubberger dames maar gebeuren in de vierde set. Maar ook daar wist Dynamo niet het betere van het spel te krijgen. Er werden teveel onnodige fouten gemaakt en dat in combinatie met te gehaast spel lukte het niet om in de goede flow te komen. Rosstars sleepte er een vijfde set (25–19).

Dan de vijfde en laatste set. Alles of niks voor de Tubberger ploeg. Het begin was aarzelend maar naarmate de set vorderde zag je het vertrouwde spel weer terug komen. Het bleef spannend maar Dynamo zat aan het eind van de set aan de goede kant van de score. Serverend kon de druk worden opgevoerd en nu was het Rosstars dat niet onder de druk uit kon komen. Met 13-15 was de eerste winst in de competitie een feit.

Met een dubbel gevoel nam Dynamo afscheid van de Rossweide. Er had in de derde set zeker meer ingezeten maar na de vierde set was ook setwinst in de vijfde wel een opluchting. In ieder geval werden er 3 punten meer dan vorig seizoen uit Rossum meegenomen.

A.s. zaterdag spelen we de eerste thuiswedstrijd en wel tegen een andere buurvrouw. Het Weerselose dames 1 komt op 16.30 uur op bezoek in Tubbergen. Hopelijk kunnen we dan weer rekenen op de steun van onze supporters. Tot dan!