Dynamo dames 1 wint verdient van VCV Varsseveld

Dynamo dames 1 wint verdient van VCV Varsseveld

De Tubberger hoofdmacht wist opnieuw een 5-setter te winnen. Dit keer werd VCV Varsseveld in een 2 en een kwart uur durende marathonpartij verslagen met 3-2. Een partij waar van alles in zat en het een hoge amusementswaarde had.

Nadat de beoordelaar voor de scheidsrechters alles tot in de puntjes had opgemeten en gefotografeerd kon de wedstrijd tussen Dynamo en VCV Varsseveld beginnen. De thuisploeg kwam sterk uit de startblokken en pakte snel een kleine voorsprong. Bij de 19 ging het mis voor midspeelster Babet Baalhuis. Zij kwam ongelukkig terecht en moest met een enkelblessure het veld verlaten. Een behoorlijke domper voor de Tubberger ploeg maar de jonge brigade liet zich niet uit het veld slaan door deze tegenvaller en bleef knokken voor elk punt. Het resultaat was een 25-23 overwinning.

Met Wieke Kuipers in de basis begon Dynamo ook de tweede set uitstekend. Lange tijd zag het er naar uit dat Dynamo met de winst aan de haal ging maar de ploeg van de altijd sympathieke Frans Jordens kwam aan het eind van de set dichterbij. Sterk serveerwerk van de gasten zette Dynamo onder druk en de voorsprong van 3 punten werd snel gedicht. Het werd een zenuwslopend eind van de set en om en om kregen beide teams de kans om de set te beslissen. Bij 28-29 kon Dynamo de aanval van VCV niet pareren en was de winst voor de gasten.

Dynamo begon de derde set slordig. Op 0-4 moest Johan Booyink in een time-out vluchten. En met resultaat want daarna werd er weer volop strijd geleverd. Een mooie voorsprong werd opgebouwd maar halverwege de set kreeg Dynamo weer een serie van 7 punten tegen waardoor de stand nagenoeg weer gelijk was. Na dit dal werd het vereiste niveau weer opgepakt en was de derde set terecht een prooi voor Dynamo (25-21).

De vierde set was een set van uitersten. Met 0-5 was de eerste time-out weer een feit, waarna de draad weer werd opgepakt. Tot halverwege de vierde set leek Dynamo op de wedstrijdwinst af te stevenen. De grilligheid stak weer de kop op bij Dynamo en in 2 fases, eerst van 6 punten en daarna 8 punten op rij, ging VCV erop en erover (17-25).

Wederom moest Dynamo een vijfde set spelen en weer rechte het knap de rug. Serverend, passend en aanvallend hadden de oranje-hemden het weer onder controle. Het verschil bleef deze set klein maar toch was het gevoel constant daar dat Dynamo de set naar zich toe zou trekken. En dat gebeurde ook. Met 15-12 werd ook deze vijf-setter gewonnen.

Dynamo liet zien over veel veerkracht te beschikken. Ondanks dat er nog veel grilligheid is bij de jonge Tubberger ploeg is het mooi om te zien dat het niveau weer beter was en er mooie stappen worden gemaakt. De 3-2 overwinning was aan het eind dan ook meer dan terecht.