Dynamo meisjes B bij de beste 8 van Nederland

Dynamo meisjes B bij de beste 8 van Nederland

Afgelopen zaterdag, 17 februari, was het zover. De halve finale van de NOJK stond op de agenda. Wel een datum waarop het bij sommige teams ivm de vakantie passen en meten was. Bij Dynamo Tubbergen meisjes C was dat ook het geval en konden in Denekamp helaas geen potten breken. Dynamo meisjes A speelde drie keer gelijk in de poule en verloren één keer. Dat maakte dat ze net op de derde plaats eindigden en het toernooi met opgeheven hoofd verlieten.

Dynamo meisjes B reisde af naar Renswoude. Ook zij hadden 2 sterkhouders die er niet bij waren ivm een skivakantie. Maar ook ondanks dat hadden de Tubberger meiden er enorm veel zin aan. De eerste wedstrijd was een mooie om er in te komen. De Dynamo-meiden speelden frank en vrij, iedereen kwam aan het spelen en uiteindelijk wonnen de oranje-hemden met duidelijke cijfers (25-15 en 25-11). De tweede wedstrijd bracht een team van een ander kaliber als tegenstander. Limes uit Utrecht werd de eerste set met een goede serve en verzorgd spel verslagen (25-18). Ook in de tweede set leek het de goede kant op te gaan maar halverwege de set kende Dynamo een mindere periode en de midspeelsters van Limes kwamen beter in stelling. Het gaatje was gemaakt door de ploeg uit Utrecht en Dynamo kon het niet meer op tijd repareren (22-25). Een teleurstelling voor de meiden. Dit moest echter snel aan de kant worden gezet want Halley uit Wehl stond alweer te wachten. Het bleek een wake-up call want Halley had geen schijn van kans (25-15 en 25-7).

Het werd ongekend spannend in de poule want 3 teams konden de kruisfinale nog halen. Doordat Limes met 2-0 van Dinto had gewonnen moest Dynamo 1 set winnen om de kruisfinale te halen en 2 sets winnen om eerste te worden in de poule. De startopstelling tegen Dinto uit Warmenhuizen werd aangepast zodat we blokkerend beter stonden op de sterkste buitenspeelster (nummer 2) van Dinto, Dat wierp zijn vruchten af want Dynamo had de zaakjes goed voor elkaar. Blokkerend, aanvallend en ook passend was het de betere en werd de eerste set met 25-16 gepakt. De kruisfinale was een feit. Ondanks dat er in de tweede set hard werd geknokt zag je dat de echte spanning eraf was (22-25). Limes en Dynamo gingen door naar de kruisfinale. En daarin trof het de nummer 1 van de andere poule, VC Zwolle, die in een rechtstreeks duel om de winst in de poule Havoc met 25-19 en 25-10 versloeg. Dynamo kon de borst natmaken.

Vooraf gaven de neutrale toeschouwers Dynamo niet veel kans maar dat maakte het team, dat de hele dag als een echt team volleybalde, alleen maar sterker. Wat een wedstrijd en wat een niveau haalden de Tubberger meiden. Van begin af aan domineerden de Tubberger meiden. Meike die het spel uitstekend verdeelde en elke keer de juiste aanvalsters wist te vinden, Pam die het passend en verdedigend als libero top deed, Mette, Wies, Noa, Liz en Robin die de harde aanvallen afwisselden met slimme ballen en Indy en Sophie die op moeilijk momenten top invielen maakte dat Zwolle niet in haar spel kwam. Op de 25-16 winst was niets op aan te merken. Ook in de tweede set begon Dynamo voortvarend, maar was het dit keer vc Zwolle die halverwege de 2e set het initiatief nam. Dynamo kwam voor het eerst in de wedstrijd passend onder druk te staan en dat leverde een 12-17 voorsprong op voor de Zwollenaren. Dynamo moest in de time-out vluchten. Dat hadden de meiden even nodig. De draad werd weer opgepakt en door een serve-serie van Noa was de achterstand op 20-20 gerepareerd. Het werd een zenuwslopend eind van de set. Bij 23-23 ramde Wies de bal er in en kwam Dynamo op matchpoint. Indy serveerde onder grote druk prima en een killblok van Mette maakte plaats voor een ongelooflijk feest voor alles wat oranje was. Bij de beste 8 van Nederland.

Dynamo coaches Raymond Keemers en Sophie Mensink : “Wat een dag en wat een prestatie van de meiden. Zij hebben vandaag echt als team gespeeld en gewonnen en dat maakt ons misschien wel het meest trots! Op naar zaterdag 30 maart.”