Dynamo Tubbergen Open Club teams ongeslagen door naar halve finale!

Dynamo Tubbergen Open Club teams ongeslagen door naar halve finale!

Dynamo Tubbergen schreef zich dit seizoen met 3 teams in voor de NOJK (Nederlandse Open Club Kampioenschappen voor de jeugd). Meisjes A, C en CMV. Deze talentvolle teams wisten allen de halve finale te halen en mogen op 15 februari wederom aantreden.

Meisjes A wist vooraf dat het in een hele sterke poule was beland. Samen met het Denekampse Devoko, Wevo Weerselo en SSS uit Barneveld moest het uitmaken wie het eerst in de poule zou worden. Meisjes A, met 4 speelsters van Dynamo dames 1, begon gespannen aan de eerste wedstrijd en had moeite om in het ritme te komen. De eerste set ging nipt naar Wevo met 23-25. In de tweede set ging het allemaal wat beter lopen. De speelsters konden elkaar beter vinden en dat resulteerde in een 25-20 winst. 1-1. De tweede wedstrijd werd gespeeld tegen SSS uit Barneveld en deze meiden waren een maatje te klein voor Dynamo. Met 25-21 en 25-13 werd de tweede wedstrijd gewonnen. De laatste wedstrijd tegen Devoko moest de beslissing brengen. Devoko had – net als Dynamo – met 2-0 van SSS gewonnen en 1-1 gespeeld tegen Wevo. Dynamo stoof uit de startblokken en speelde uitstekend. Devoko kwam er in de eerste set niet aan te pas en Dynamo won verdient met 25-13. In de tweede set kwam Devoko sterk terug en werd het een spannende aangelegenheid. Met 26-28 trok Devoko toch de stand gelijk in sets. Op basis van een beter puntensaldo werd Dynamo eerste in de poule.

Meisjes C liet zich in Denekamp van haar beste kant zien. Wat werd er goed gespeeld en alle vier de poulewedstrijden werden overtuigend gewonnen. De eerste wedstrijd tegen Tornado Geesteren werd afgesloten met 25-15 en 25-14 winst, SSS kreeg in totaal niet meer dan 13 punten mee (25-7 en 25-6), Longa kwam 2x tot de 13 punten (25-13 en 25-13). In de laatste wedstrijd tegen de sterkste tegenstander van de poule, DOK uit Dwingeloo, mochten beide teams gaan uitmaken wie het eerst in de poule zou worden. DOK had 1 punt minder en dus had Dynamo meisjes C genoeg aan 1 set. Maar de meiden wilden ook deze wedstrijd naar haar hand zetten. En dat lukte … met 25-19 en 25-16 werd het poulewinnaar en won het alle sets.

Meisjes CMV tenslotte ging naar Eibergen. Ook daar werd goed en met veel enthousiasme gespeeld. Vios Beltrum kon het in de eerste wedstrijd niet bolwerken tegen de Tubberger meiden. Met 25-18 en 25-7 werd de belangrijke eerste wedstrijd gewonnen. Hake Tjoba uit Klazienaveen was de tweede tegenstander. Met name door de foutenlast heel laag te houden kwam ook de Drentse tegenstander er niet aan te pas (25-13 en 25-14). De derde wedstrijd moest de beslissing brengen. Dynamo Apeldoorn wist ook haar eerste twee wedstrijden ruim te winnen en bleek over een heel sterk team te beschikken. Wat werd het een wedstrijd tussen Dynamo T. en Dynamo A. Geweldige ralley’s zagen we voorbij komen. Halverwege de eerste set kende de Tubberger meiden een dip en dat koste ze 5 punten op rij. Het gat was geslagen en Dynamo Apeldoorn won deze set dan ook terecht met 17-25. De veerkracht was groot bij de Tubberger meiden. In de tweede set hetzelfde beeld maar nu was het Dynamo T. dat halverwege afstand nam. Met 25-20 winst was dit ook verdient en werd het 1-1. Dynamo Apeldoorn had in totaal meer punten gescoord en dus waren zij door en werden de oranje-hemden tweede in de poule. Dat betekende een kruisfinale. Tegenstander was EVV uit Elburg. Na een lange dag moest er dus nog een keer volop worden gestreden. In de eerste set was Dynamo heer en meester en was het ook duidelijk een maatje te groot voor EVV. Met 25-16 werd er gewonnen. De tweede set was misschien wel de minste van de dag. De concentratie was wat verdwenen en daar maakte EVV dankbaar gebruik van. Ondanks dat Dynamo elke keer aan de goede kant van de score bleef was het voor de Tubberger fans te spannend. De ontlading was dan ook groot dat het laatste punt op de grond kwam (26-24) en de halve finale een feit was.

De Dynamo-teams wisten zo ongeslagen de halve finale te halen. Een prachtige prestatie.