Dynamo verliest van sterker WSV!

Dynamo Tubbergen dames 1 heeft voor de tweede keer dit seizoen een nederlaag zonder setwinst geleden tegen WSV Warnsveld. Was het in Warnsveld met 26-24 en 30-28 in twee sets nog gelijkopgaand, gisteren was WSV in Tubbergen na de nipte 23-25 in de eerste set de betere en meer complete ploeg en hield met een 0-4 zege alle opties open om als eerste in de titelrace te eindigen.

Dynamo kende een prima openingsfase in de eerste set. Met name serverend, aces van Anouk Heemstra, Jorieke Loohuis en Isa Geuke  zorgden voor een ruime voorsprong, die na de 4-4 opliep tot aan 16-9. Cynthia Luijken haalde met een driemeter score, een van de heel vele deze wedstrijd van haar, de serve terug naar WSV, waarna de gasten met Paige de Maar, via o.a. twee aces,  de achterstand naar twee punten terugbrachten bij 16-14. WSV bleef aanhaken.. Iris Schuurman scoorde een paar keer op mid, bij Dynamo nam Jilke Rikhof vanaf dezelfde positie een aantal punten voor haar rekening, ze maakte o.a. de 20-18 en het ace van Isa Geuke, het vijfde in deze set, zette Dynamo op 21-18.

Het leek alsof Dynamo daarna veel van haar agressieve spel uit de eerste helft van de set kwijt was. Na de 21-19, een uitgeslagen Dynamo aanval, kwam Jasmijn Leusveld aan de opslag. Ze serveerde twee aces met daartussen ook nog een score door Benthe Wismans. WSV ging bij 21-22 voor het eerst aan de leiding, Johan Booyink nam zijn tweede time out en Jilke Rikhof kon na de hervatting gelijkmaken. Opnieuw zette Benthe Wismans WSV op voorsprong, de technische fout aan Dynamo kant maakte het beslissende verschil voor 22-24. WSV was daarna aan het net te gretig en stal een punt, dat werd afgekeurd (23-24), vervolgens joeg Lauri Luijken vanaf linksvoor het beslissende punt voor 23-25 naar de vloer.

Aanvankelijk speelde WSV in het begin van de tweede set met een te hoge foutenlast. Bij 7-5 hadden ze al vijf keer voor Dynamo gescoord. Toen dat onder controle was ging de ploeg zowel serverend, passend als aanvallend op volle toeren draaien. Een hele lange periode kwam Dynamo er niet aan te pas en maakte WSV het ene mooie punt na het andere. Met Iris Schuurman aan serve en onder andere Cynthia Luijken, haar zus Lauri en Paige de Maar scorend aan het net,  liepen de gasten uit naar 9-13. En even later naar 12-20 en ze sloten af met 16-25. Door een aantal kadootjes kon Dynamo nog naar 15-21 terugkomen, meer zat er toen niet in.

In de derde set ging Dynamo ten onder aan de foutenlast. Ze scoorden 12 keer voor WSV en kregen daarvoor maar 4 punten voor terug. De setstand 17-25 geeft precies dat verschil weer. In de tweede set was Manon Steggink bij Dynamo in het veld gekomen voor Anouk Heemstra en zij begon in de derde set in de basis. Op passer loper, niet op mid, haar normale positie. En ze deed het met overtuiging, in het begin scoorde ze vier keer vlot en hielp Dynamo aan een 5-4 voorsprong. Teams bleven aan elkaar gewaagd, waarbij WSV dankbaar profiteerde van de de vele kadootjes. Na 14-15 scoorden de zusjes Luijken, daarop volgden twee aces van Paige de Maar en een volgend presentje maakte 14-20.  WSV was los en bleef los. Cynthia Luijken (17-24) en een netfout beslisten de set.

Dynamo had dan wel de wedstrijd verloren, maar dat wilde niet zeggen dat ze bij de pakken neer gingen zitten. Verre van dat. Al leek het daar in het begin van de vierde set bij de tussenstand van 3-6 wel even op. Manon Steggink nam de ploeg op sleeptouw, scoorde vlot een aantal punten en bij 9-7 waren de rollen omgedraaid. WSV vocht zich terug, gesteund door drukvol serveren en de constante dreiging van een scorende driemeter aanval. Bij 12-12 was er weer evenwicht.

Dat werd verstoord door de Dynamo foutserve, drie WSV punten op rij maakten het gaatje naar 12-16. Manon Steggink haalde de opslag terug, Masu de Ridder serveerde scherp diep en daarmee zette ze WSV op het verkeerde been. Met een korte opslag vlak achter het net,  hetgeen een ace voor 16-16 opleverde, oogstte ze applaus. Even daarna serveerde Manon Steggink een ace voor 18-17. Dynamo deed nog mee voor de setwinst.

Dat veranderde toen WSV op het juiste moment zich herpakte en met een aantal drukvolle serves van Iris Schuurman weer overwicht kreeg. Op 18-19 ging Johan Booyink de time out in met zijn ploeg, zonder succes. WSV kwam op 18-22, op 19-24 en won tenslotte met 20-25.