Jette Kuipers naar EK volleybal (U17)

Jette Kuipers naar EK volleybal (U17)

Dynamo dames 1 jeugdspeelster Jette Kuipers gaat met het nationale team (U17) naar het Europees kampioenschap in Bulgarije.
Jette speelt al vanaf groep 4 volleybal bij Dynamo en staat symbool voor het niveau van de huidige jeugdopleiding.

Op haar eerste EK in 2017 behaalde ze met haar team een eervolle 5e plaats door met 3-1 van Turkije te winnen. Ter voorbereiding op het EK  kwalificatie toernooi namen ze deel aan het achtlanden-toernooi in Portugal. Dit toernooi was een grote opsteker voor het team door in de finale met 3-1 van Duitsland te winnen.

Afgelopen week op het EK kwalificatie toernooi in Servië had het team in hun 1e wedstrijd slechts 58 minuten nodig om Estland met 3-0 naar huis te sturen. De laatste poulewedstrijd tegen gastland Servië zou bepalen wie zich direct zou kwalificeren voor het EK. Doordat ze deze cruciale wedstrijd met 3-1 verloren, werden ze afhankelijk van de overige poulewedstrijden om zich alsnog te kwalificeren voor het EK.
Nadat alle wedstrijden gespeeld waren bleek het team, door de 3-0 winst en het gewonnen setje tegen Servië, genoeg te hebben om zich te kwalificeren voor het EK dat van 13 april t/m 21 april a.s. wordt gespeeld in Sofia en Samokov.

Helaas moet Jette hierdoor de 2 laatste wedstrijden van dames 1 verstek laten gaan en hopen dat de beslissingen in de competitie al zijn gevallen, maar wie wil er nu niet op een EK spelen. Wij wensen haar dan ook een succesvol toernooi in Bulgarije!