Jeugdkamp CMV 5 en 6, A-B-C-jeugd

Jeugdkamp CMV 5 en 6, A-B-C-jeugd

JEUGDKAMP V.V. DYNAMO 2017

Vrijdag 1 september 13.30 uur, de eerste ouders komen met spullen bij de sporthal in Tubbergen en even later komen ook de eerste kinderen op de fiets aan. Om 14.00 staat het bomvol met enthousiaste kinderen en ouders en zijn de aanhangers volgeladen met spullen. De eerste groep kan vertrekken, de B- en C- meiden mogen als eerste richting Lattrop. Vervolgens vetrekken ook de meiden van CMV5 en als laatste fietst de groep met CMV6 meiden weg vanaf Tubbergen. Na uitbundig uitgezwaaid te zijn door de ouders kan de reis naar Lattrop beginnen. Het is nog steeds niet helemaal duidelijk welke race de CMV6 meiden aan het fietsen waren, maar de CMV5 meiden werden al voor de pauzeplek ingehaald.
Rond 15.30 uur waren alle groepen op de camping aangekomen. Iedereen had even de tijd om de spullen uit te pakken en om allemaal gebruik te maken van die ene elektrische luchtbedpomp die door een van de meiden was meegenomen. Dit alles gebeurde vrij snel, want de zon scheen en de bikini’s moesten aan! Binnen een half uur lag zo goed als iedereen in het meer. Rond 18.00 uur kon iedereen 2 broodjes knakworst ophalen. Na het eten was het tijd voor de eerste training, deze verliep nog fanatiek en enthousiast.

’s Avonds was het dan tijd voor de playbackshow. Alle teams hadden overduidelijk hun best gedaan om er samen een leuke act van te maken. Van dezelfde pasjes & kleding tot dezelfde make-up, overal was aan gedacht! Vandaar dat de jury heeft besloten iedereen op een 2e plek te laten eindigen, behalve 1 team dat er net wat bovenuit sprong, namelijk C2. Zij werden 1e door hun leuke en unieke medley die zeer goed ter uitvoering werd gebracht. Na de playbackshow werd er nog veel nagepraat en werd er “ge-weerwolfd”. Rond 1 uur vond de leiding dat het wel een keer wat rustiger kon en mocht iedereen nog even praten in hun eigen tent, zolang er maar niet meer geschreeuwd werd. Hier werd natuurlijk heel goed naar geluisterd.. vanaf half 5.. toen het licht begon te worden..

Rond 9.00 uur zat iedereen, na een korte nacht, zich aan het ontbijt te verheugen op de training van die ochtend. Na de, bij de meeste teams, net wat minder fanatieke training dan die van de dag ervoor, werd er geluncht met een kop soep en broodjes. Na de lunch was het tijd voor het zeskamp! Er werd onder andere buik gegleden, blind geschminkt, snoep/meel gehapt, komkommers door vla in elkaars mond gesjoeld en door een katapult geschoten negerzoenen met de mond gevangen. Om de schmink, meel, vla en stukken negerzoen uit het haar en van het gezicht te krijgen namen de meeste meiden een duik in het meer. Ook vandaag was het weer een stuk beter dan voorspeld.

’s Avonds werd er gebarbecued. Na de barbecue was er nog wat tijd over, aangezien we voor de horror-vossenjacht wel even moesten wachten tot het donker werd. Rond half 10 was het dan eindelijk goed donker en werd het verhaal over de kok en zijn vermoordde hulpje die het hoofdingrediënt van hun recept kwijt waren. Aan de meiden de taak om de vossen te vinden, de opdrachten van de vossen uit te voeren/raadsels op te lossen en zo letters te bemachtigen. Met de letters kon het missende ingrediënt “bloemkoolroosje” gevormd worden. Na veel gegil over de camping en lang nadenken bij lastige raadsels is het elk groepje aan het eind van de avond gelukt om het woord te vormen. Rond half 12 was het spel afgelopen en om 12 uur was het helemaal stil in de tenten, iedereen was na het weinige tot niet slapen van de vorige nacht, toch best moe.

Zondagochtend werd er weer rond 9 uur ontbeten en om half 11 getraind. Weer scheen de zon en werd er door sommige meiden na de training nog snel even een duik genomen in het meer. Veel meiden hadden ’s ochtends al de meeste spullen ingepakt. Na de lunch werden de tenten schoongemaakt en werd alle bagage weer in de aanhangers geladen. Om 3 uur was iedereen aangekomen bij ‘De Vlaskoel’ in Tubbergen. Hier werd nog met z’n allen patat gegeten en werd er een groepsfoto gemaakt. Tegen half 4 kwamen alle ouders om de spullen weer op te halen en was het kamp ten einde. We kunnen terugkijken op een leuk en gezellig kamp en hopen dat iedereen er volgend jaar weer bij zal zijn.

« van 12 »