Jeugdteams uitgeschakeld op NOJK

Jeugdteams uitgeschakeld op NOJK

Helaas konden de jeugdteams van Dynamo Tubbergen zich niet plaatsen bij de beste 8 van Nederland. Maar veel belangrijker … alle teams hebben haar huid duur verkocht en er een supergave, leerzame dag van gemaakt.

Zo speelde Dynamo meisjes A van Maaike Loman en Nanne Leferink in Eibergen. Er werd tegen Orion en Longa gelijk gespeeld (1-1) en van Twente ’05 en Peelpush werd verloren. Ondanks het verlies in de laatste 2 wedstrijden werd er volop geknokt en kon er terug gekeken worden op een leerzame dag.

Meisjes B reisde af naar Denekamp. Klaske en Rimke zagen de meiden 2x met 2-0 winnen en 2x met 2-0 verliezen. Devoko en Sudosa Assen waren een maatje te groot. Tegen het Ootmarsumse Set Up ’65 en het Huizense Prima Donna Kaas legden de Tubberger meiden een uitstekende partij op de mat. De derde plaats in de poule gaf net geen recht op het spelen van de kruisfinale waardoor het NOJK voor meisjes B ook ten einde kwam.

Meisjes C bereikte de kruisfinale wel. In Borne schoot Dynamo meisjes C uit de startblokken en wist de eerste wedstrijd met 2-0 van Trivos uit Wijchen te winnen. Dynamo Apeldoorn bleek van een heel ander kaliber. Dit team wat zeker aanspraak kan maken op de Nederlandse titel was echt een maat te groot. Doordat het team van Ine Hazewinkel en Laura Heerts de derde wedstrijd redelijk eenvoudig wonnen van Dash uit Vorden was plaatsing voor de kruisfinale een feit. Tegenstander was de Apollo 8 uit Borne. In de eerste set was Apollo de betere maar in de tweede set bleef het heel erg spannend en had Dynamo wel degelijk de kans de set te pakken. Uiteindelijk was Apollo degene die over de beste zenuwen beschikte en de set met 25-23 won.

Meisjes CMV mocht naar Apeldoorn om daar haar kunsten te laten zien. Het team van Marc en. Brechje Degger toonde een mooie stijgende lijn. De eerste wedstrijd verloor het met 2-0 van het sterke Sudosa Assen. De tweede wedstrijd speelde het gelijk (1-1) tegen vv Forza uit Amersfoort en de derde wedstrijd wist het overtuigend met 2-0 te winnen van Avior. Doordat Dynamo met 25-19 had gewonnen en 25-20 had verloren van Forza kwam het 1 puntje te kort om naar de kruisfinale te mogen. Desalniettemin hebben de meiden een geweldige, leerzame dag gehad.

Helaas dus geen Dynamo-teams in de finale van de NOJK! Maar bij deze willen we alle trainers, coaches, speelsters, ouders, sponsoren en supporters bedanken voor een fantastische dag.