Meisjes C en dames 1 treden aan voor de Twente Cup!

Meisjes C en dames 1 treden aan voor de Twente Cup!

Op donderdagavond 2 januari wordt in de IISPA te Almelo voor de derde keer de Twente Cup voor vrouwen georganiseerd.

Vorig jaar speelden zes van de beste teams van Twente op 3 januari een succesvol toernooi waar ongeveer 650 man publiek op af kwam. Voor het tweede jaar op rij veroverde Eurosped in 2019 de titel. Ook dit jaar hebben de Nevobo en sportbedrijf Almelo weer de handen ineen geslagen om in volleybalbolwerk Twente, een mooi deelnemersveld neer te zetten. Blij zijn zij dit jaar met het instappen van de lokale volleybalvereniging uit Almelo, Fysio Engbersen Aastad als derde partij in de organisatie. Zij gaan deze dag o.a. zorgen voor de wedstrijdorganisatie.

Deelnemersveld
Als eerst geplaatst team is Eurosped van de partij. Zij zijn dit seizoen serieuze titelkandidaat in de Eredivisie met tot nu toe slechts 1 verliespartij. Zondag 15 december hebben zij nog van een andere deelnemer aan de Twente Cup, Springendal Set-Up’65, met 3-0 gewonnen. De dames uit Ootmarsum zullen in Almelo als de huidige nummer 6 van de Eredivisie aantreden. Naast Eurosped en Springendal Set-Up’65 zal ook Apollo 8 aanwezig zijn in Almelo. Zij staan op een stevige 3e plek en doen het dus erg goed. Tot nu heeft Eurosped alle Twentse derby’s in de Eredivisie, én de 2 eerdere edities van de Twente Cup gewonnen, maar elk jaar is weer anders!
Het Eredivisiefeestje wordt aangevuld met teams uit de 1e divisie. Krekkers, Dynamo Tubbergen en Rosstars zullen er ook bij zijn.

Twente Cup Jeugd
Voorafgaand aan deze avond wordt de Twente Cup Jeugd gespeeld. In de categorieën MC en MB strijden de teams van Apollo 8, Dynamo Tubbergen, Havoc, Rivo Rijssen, TiMaX/DeVoKo en Tornado Geesteren om de titel in deze jeugdcategorie. Deze wedstrijden starten om 13.00 uur, met om 16.00 uur de finale.

Programma
’s Avonds starten de eerste wedstrijden om 18:00 uur. De finalewedstrijden worden om 21:45 uur gespeeld. De zaal is voor bezoekers open vanaf 17:30 uur. Dit jaar zal er een kleine entreeprijs gevraagd worden, en kunnen er loten gekocht worden bij Fysio Engbersen Aastad waarbij de opbrengst naar hun jeugdafdeling gaat.

18.00 uur              Krekkers – Dynamo Tubbergen
Springendal Set-Up’65 – Rosstars

19:15 uur              Eurosped – Krekkers
Apollo 8 – Springendal Set-Up’65

20.30 uur              Dynamo Tubbergen – Eurosped
Rosstars – Apollo 8

21:45 uur              Finale plek 3/4: Nr 2 poule A – Nr 2 poule B
Finale plek 1/2: Winnaar poule A – Winnaar poule B