Meisjes CMV 6-1 kampioen van regio oost!

Na in de competitie twee keer kampioen te zijn geworden, mochten de meiden van CMV 6.1 zich opmaken voor de regiokampioenschappen. Dit toernooi vond plaatst op zaterdag 28 april in Wijchen.

De meiden begonnen moeizaam aan het toernooi. De scherpte was er niet en er werden veel persoonlijke fouten gemaakt. Desondanks werden de poulewedstrijden wel beide met 2-0 gewonnen. Hierdoor werd het team 1e in de poule.
Na een korte pauze mochten de meiden het opnemen tegen Luttenberg. De meiden kwamen beter in het spel, de eigen foutenlast ging omlaag en er werd op niveau gespeeld. Ook de tegenstander merkte dit, want zij werden met 25-08 en 25-14 weggespeeld.
In de halve finale was Orion de tegenstander. Ook Orion had alles die dag nog gewonnen. Van beide kanten werd er scherp en tactisch slim gespeeld. In de eerste set ging het gelijk op, maar wisten de Dynamo speelsters toch een gasje bij te geven en de 1e set binnen te halen. In het begin van de 2e set kon Orion nog goed meekomen met het spel van Dynamo, maar na heel wat slim gespeelde ballen werd Orion behoorlijk zoek gespeeld. Setstand 25-16. De finale was een feit!

En wat was het voor een finale… De tegenstander was een team van grote klasse. Aanvallend was dit team sterk, maar ook waren ze verdedigend sterk. In de 1e set waren de meiden van Dynamo hier ook een beetje door van de wijs gebracht. Punt na punt haalde Webton binnen, waardoor de speelsters van Dynamo er steeds minder in begonnen te geloven. Toch lukte het de meiden nog weer om de schouders eronder te zetten en nog weer een aantal punten te maken. Helaas was de inhaalrace te laat en werd de set verloren met 18-25. Na een peptalk van de coach en enkele technische aanwijzingen werd er met goede moed begonnen aan de 2e set. Deze set begon wat twijfelachtig, er werd goed gespeeld, maar er werden elke keer net wat minder punten gemaakt dan de tegenstander. Bij een achterstand van 13-18 ging er een knop om. Er werd moeilijk geserveerd, goed gecommuniceerd en een killing blok zorgde er voor dat de meiden er weer in gingen geloven. Dit keer was het Dynamo die punt na punt maakten en zo aan het langste eind trokken. Setstand 25-23 in het voordeel van Dynamo.
In de 3e beslissende set, ging het gelijk op. Bij een achterstand van 9-11 gingen de koppies niet hangen, maar er werd geknokt. Het publiek liet zich horen en nadat Webton twee fouten op rij maakten werd de 3e set met 16-14 binnen gehaald. Wat een geweldige wedstrijd en wat een super prestatie! Bij de prijsuitreiking hebben de dames een mooie gouden medaille ontvangen. Uiteraard werd het feestje afgesloten bij de McDonalds.

De meiden hebben zich nu geplaatst bij de beste 8 teams van Nederland. Op zaterdag 2 juni mogen zij in Eindhoven laten zien welke plek zij waard zijn.