Mooie dag voor Dynamo Tubbergen op het NOJK

Mooie dag voor Dynamo Tubbergen op het NOJK

De jeugd van Dynamo Tubbergen mocht het kalenderjaar 2023 de spits afbijten bij het Nederlands Open Club Kampioenschap. Het werd een mooie dag voor de jeugd van volleybalvereniging Dynamo Tubbergen.

Meisjes A mocht in Ootmarsum proberen de halve finale te bereiken. Het zal een dag worden die de Dynamo-meiden niet snel zullen vergeten. Grote hoogtepunten en ook tegenvallers. Tegen Flash Nieuwleusen werd 1-1 gelijkgespeeld, De tweede wedstrijd tegen Time-Out bracht iets op het scorebord wat niet vaak te zien is. De eerste set werd met 25-7 gewonnen en de tweede set met maar liefst 25-0!!! In de daaropvolgende wedstrijd tegen Set Up was het ongelooflijk spannend in de eerste set. Beide teams hadden kansen om de set naar zicht toe te trekken en uiteindelijk was het Set Up die de zenuwen het beste in bedwang had en met 30-28 won. In de tweede set was Dynamo de betere en won met 21-25. Ondanks dat er geen verliespartij werd genoteerd was toch de tweede plaats in de poule een feit. De kruisfinale moest uitkomst brengen wie de halve finale van de NOJK zou bereiken. Kangeroe of Dynamo. De eerste set werd nipt verloren, de tweede set met hele duidelijke cijfers gewonnen en de laatste set met 15-13 verloren. Een grote teleurstelling voor de A meiden maar wel een dag waarna nog wel even over wordt nagepraat.

Meisjes B ging vol goede moed naar Emmen. En liet dat ook zien in haar eerste wedstrijd tegen De Meeuwen. Met 25-4 en 25-10 was de wedstrijd snel gespeeld. Ook in de tweede wedstrijden tegen Smash Beilen was de dadendrang groot. Met 25-11 en 25-7 lieten de Dynamo-talenten ook zien in deze wedstrijd de betere te zijn. De derde wedstrijd was van een ander kaliber. Lycurgus had ook beide wedstrijden overtuigend gewonnen en wilde – net als Dynamo – graag snel klaar zijn en eerste in de poule worden. Lycurgus bleek over een uitstekende buitenaanval te beschikken in de vorm van nummer 8 en 11. Dynamo kwam met te weinig servedruk waardoor deze beide speelsters goed in stelling konden worden gebracht. Ondanks dat ontspon zich een mooie strijd waarin beide teams knokten voor elk punt. En spannend werd het op het eind van de set waarin Lycurgus net aan het langste eind trok en met 25-23 won. Heel erg knap liet Dynamo zich niet uit het veld slaan en begon heel voortvarend aan de tweede set en zette Lycurgus van meet af aan onder druk. Daar waar de kopjes langzaam aan omlaag gingen bij Lycurgus en speelde Dynamo uitstekend. Gevolg was een verdiende 25-12 overwinning. Hierdoor was winst tegen VC058 genoeg. Al snel werd een ruime marge gepakt en leek Dynamo het snel af te maken. VC058 dacht daar echter anders over en knokte voor elk punt. VC058 kwam dichterbij in de enige dip van de dag van de oranje-hemden. Net op tijd wist het de tij te keren en de winst met 25-22 te pakken. In de tweede set pakte Dynamo de draad weer op en sloot het het toernooi uitstekend af door met 25-7 te winnen. Eerste in de poule en plaatsing voor de halve finale. Lachende gezichten dus bij de B-meiden van Dynamo.

Meisjes C speelde in Deventer. Zij deden het uitstekend. In de eerste wedstrijd tegen Halley Wehl was het verschil groot. Met 25-4 en 25-15 winst begonnen de Dynamo-meiden  top aan het toernooi. De vraag was of de meiden dit goede spel door konden trekken tegen VC Volt. Het antwoord was ja. Met 25-13 en 25-13 was het verschil wederom groot. Nog 1 wedstrijd moest er gewonnen worden om al snel plaatsing voor de halve finale veilig te stellen. Dat moest dan gebeuren tegen Somas/Activia. En dat deed Dynamo met verve. Met 25-10 en 25-14 kwamen de C-meiden niet in de problemen en stelde plaatsing voor de halve finale veilig.

Voor meisjes CMV was het een hele spannende dag. Met een heel jong team moest het in Assen laten zien wat ze in haar mars hadden. Slechts 2 speelsters hadden eerder aan een NOJK meegedaan dus het begin van de eerste wedstrijd was wat wisselvallig. Een grote hal, veel publiek en support. Het werd in ieder geval een heel leerzame dag met bijzonder spannende setstanden. Zo werd het tegen Lycurgus in de eerste wedstrijd 1-1 (28-26 winst en 23-25 verlies). In de tweede wedstrijd tegen Rivo Rijssen was het verschil weer heel klein. Weer 1-1 (24-26 verlies en 25-22 winst). Wat een spanning. En of de coaches nog niet genoeg spanning hadden gehad werd het in de derde wedstrijd weer 1-1 tegen Devoko (25-22 winst en 21-25 verlies). Het liefst een keer een wedstrijd zonder spanning hebben de coaches vast gezegd en dat gebeurde dan ook. Tegen DAC Dedemsvaart werd er met duidelijke cijfers gewonnen (25-17 en 25-12). Helaas kwam het op puntengemiddelde tekort om zich direct te plaatsen. In de kruisfinale tegen VC058 moesten Dynamo’s jongsten nog een keer alles geven. Heel knap liet het ook in de vijfde wedstrijd mooi volleybal zien en won het met 25-13 en 25-9. Blij vlogen de meiden elkaar in de armen en werd de overwinning goed gevierd.

Al met al dus een prachtige dag dus voor de Dynamo jeugdteams. Wij willen dan ook alles speelsters, trainers en coaches feliciteren met dit mooie resultaat! Op naar de halve finale.