NOJK Teams stranden in de halve finale!

Zaterdag 25 februari was het tijd voor de halve finale van het NOJK. Dynamo meisjes B, C en CMV hadden zich geplaatst voor de halve finale. Het werd een mooie, leerzame dag voor de meiden. Hieronder de verslagen van de teams.

Meisjes B, Ootmarsum

De meiden van Mb1 Tubbergen hadden als eerste wedstrijd als tegenstander de Krekkers.(Maria Parochie). Altijd lastig op voorhand. Eerste set verloren we helaas maar tweede set hadden we goed gespeeld en gewonnen. De tweede wedstrijd tegen Apollo(Borne). Dit gingen we niet winnen. Zij waren gewoon sterker als ons maar wel goed tegenstand geboden met een goede service. De derde wedstrijd tegen De Bevers(Lemerlerveld). Gewonnen met 2-0. Alle speelster kregen speeltijd. Leuke pot waar niet te veel druk opstond. Laatste poule wedstrijd was tegen Twente 05(Enschede). Cruciale partij voor ons. We stonden op gelijke hoogte. Eerste set verloren helaas maar tweede set uitstekend terug gekomen met goede aanval op de midden positie en goede service druk. Doordat wij meer punten tegen Krekkers  en Twente 05 hadden gescoord gingen wij door naar de kruis finale. We kwamen of Devoko (Denekamp) of Rivo Rijssen tegen. Het werd Rivo Rijssen.

Doordat bepaalde wedstrijden waren uitgelopen werd de kruis finale om 17.45 gespeeld. Apollo-Devoko en Dynamo Tubbergen- Rivo Rijssen. Het was een geweldig spektakel. De spanning van de teams het lawaai tijdens de aanmoedigingen en het fantastische publiek maakte het tot een echte finale. Eerste set helaas verloren met 12-25. We kregen geen vat op hun spel en maakten net wat te veel fouten. Tweede set precies anders om. Door goede service en het midden spel was het team van Rivo Rijssen totaal van slag. Winst voor ons 25-13. De beslissende 3 de set moest de finalist bepalen. Wat een spanning. Teams gingen gelijk op. 13-14 en Dynamo kreeg macch point. Helaas door een prikbal van hun kant verliezen we het punt 14-14. Toen hadden zij twee goede service beurten waar wij geen antwoord op hadden ging de winst naar Rivo Rijssen. Teleurstelling aan onze kant was  natuurlijk groot maar ook trots dat we zo goed hadden gespeeld. Dikke pluim.

Meisjes C, Nieuwleusen

Verslag volgt z.s.m.

Meisjes CMV, Borne

Afgelopen zaterdag reisden de meiden van CMV, coach en ouders af naar Borne voor de tussenronde van de Nederlands kampioenschappen. Het team bestond door vakantie uit drie cmv 5 meiden en twee cmv 6 meiden.
De eerste wedstrijd werd gespeeld tegen Krekkers. Vanaf het begin waren de meiden alert. Er werd goed geserveerd, waardoor er mooie rally’s ontstonden en de voorsprong steeds verder uitgebreid kon worden. Setstand 25-10. De 2e set begon wat moeizamer. Er werd al snel tegen een grote achterstand aangekeken. Na een time out gingen de koppies weer omhoog en werd er hard gewerkt voor elk punt. Zo werd de achterstand omgezet in een voorsprong en uiteindelijk setwinst met 25-21.

Om 12.00 uur werd er gespeeld tegen Apollo uit Borne. Al snel bleek dit team een maatje te groot te zijn. Desondanks werden er veel ballen van de grond gehaald en werd er met 20-25 nog een goede tegenstand geboden. In de 2e set werden er meer foutjes gemaakt waardoor de winst naar Apollo ging met 12-25.

In de 3e poule wedstrijd werd gespeeld tegen Pollux. Zowel Pollux als wij hadden één wedstrijd gewonnen en één wedstrijd verloren. Er werd dus gespeeld om de 3e plek. Er werd hard gewerkt, veel ballen verdedigd en slim afgemaakt. Helaas in beide sets was het niet genoeg om de wedstrijd naar ons toe te trekken. En werd er verloren met 25-21 en 25-20. Een lichte teleurstelling na afloop, maar al snel een trots gevoel. Het was een leerzame dag voor onze jonge meiden.