Recreanten heren 1 eindelijk een keer kampioen!

Recreanten heren 1 eindelijk een keer kampioen!

Na jaren van hegemonie van Tornado heren 1 wist Dynamo Recreanten heren 1 het dit jaar eindelijk te doorbreken. 2 Wedstrijden voor het eind van de competitie kon de kampioensvlag in top en konden de Tubberger heren zich kampioen noemen van de eerste klasse!

De groei zit er mooi in bij de Dynamo heren Recreanten. Voor het eerst werd er met 3 teams deelgenomen aan de competitie. Heren 1 en 2 in de eerste klasse, heren 3 in de tweede klasse. Dynamo heren 1 stond van meet af aan bovenaan in de competitie. Elke wedstrijd weer moest het volop aan de bak want geen enkele wedstrijd werd even gemakkelijk gewonnen. Het toeval wilde dat de Tubberger mannen twee wedstrijden achter elkaar tegen concurrent Tornado heren 1 moesten spelen. Het verschil was 5 punten in het voordeel van Dynamo. In Geesteren werd het terecht 2-1 voor Tornado en dus moest het een week later in Tubbergen gebeuren. Met 3-0 was het kampioenschap een feit, een set laten liggen betekende dat het kampioenschap uitgesteld moest worden. Ondanks de ervaring in het team ging het de eerste set uiterst moeizaam en zag het er naar uit dat Tornado de eerst set zou pakken. Gelukkig pakte Dynamo op het juiste moment de draad op door sterk serveerwerk. Bij 23-23 was de stand weer gelijk getrokken en de 2 daarop volgende aanvallen waren Tornado te machtig. Het verzet was gebroken, de oranje-hemden gingen beter spelen en met 25-8 was de tweede set ook een prooi. In de derde set bleef het verschil daar en bij 25-15 gingen de handen op elkaar.

Eindelijk was het kampioenschap binnen! Met 13 gespeelde wedstrijden, 32 punten en 271 setpunten voor mag het toch wel de terechte kampioen worden genoemd.
Met de overige Dynamo-heren werd er nog een paar keer goed op geproost!