Spannende wedstrijd tussen Hake Tjoba en Dynamo dames 1

Spannende wedstrijd tussen Hake Tjoba en Dynamo dames 1

Zaterdag 29 september werd de wedstrijd Dynamo Tubbergen dames 1 tegen Hake Tjoba dames 1 in Klazienaveen gespeeld. De voorspelling van de volleybalkenners luidde dat dit een spannende wedstrijd zou worden, deze bleek juist.

Het begin van de wedstrijd kenmerkte zich door veel eigen fouten aan beide kanten. Uiteindelijk was de foutenlast bij Dynamo hoger dan bij Hake Tjoba, voornamelijk hierdoor won Hake Tjoba de eerste set met 25-21.

De tweede en derde set speelde Dynamo beduidend beter dan de eerste. Mede door goede passlijnen van Maureen van Leusen, kon er aanvallend veel gescoord worden door Dynamo. Ook serverend en blokkerend kwamen zij beter uit de verf. Hierdoor werden de tweede en derde set overtuigend gewonnen door Dynamo met setstanden van 15-25 en 19-25.

In het begin van de vierde set nam Dynamo een ruime voorsprong, maar gaven deze vervolgens weer uit handen. Hake Tjoba kwam weer beter in het spel en Dynamo maakte het op belangrijke momenten niet af. Zodoende was de uitslag van de vierde set 25-21 en moest er een vijfde set worden gespeeld.

De vijfde set ging gelijk op. Beide teams waren aan het knokken voor dit extra punt en de eerste winst van het seizoen. De spanning die altijd bij een vijfde set aanwezig is, was ook nu goed voelbaar. Dynamo trok aan het langste eind door de set te winnen met 13-15 en kon zo 3 belangrijke punten bijschrijven en als winnaar van het veld stappen.

Zaterdag speelt Dynamo de tweede thuiswedstrijd om 16.30 uur tegen Heva VCV uit Varsseveld. Dit betekent een duel tussen huidig nummer 8 en 9.