Twente Print Jeugdtoernooien weer een groot succes

Twente Print Jeugdtoernooien weer een groot succes

De organisatie van volleybalvereniging Dynamo kan terugkijken op een zeer succesvolle 21e editie van de Twente Print Jeugdtoernooien. In twee dagen bezochten meer dan 500 jeugdige volleybalsters Sportcentrum “De Vlaskoel” van Tubbergen. Mede dankzij de vrijwilligers van de Tubberger volleybalvereniging in de vorm van scheidsrechters en wedstrijdleiding konden de teams zich optimaal voorbereiden op de komende competitie.

Met veel enthousiasme, inzet en fanatisme werd er gespeeld. De coaches druk gebarend om iedereen op de goede plek te zetten en met veel ouders, supporters op de tribune die zijn favoriete team weer hartstondig aanmoedigde. Deze ingrediënten maakten dat er een mooie sfeer ontstond en iedereen weer zin had om aan het nieuwe seizoen te beginnen.

Op de zaterdag werd het Twente Print Jeugdvoorbereidingstoernooi gespeeld. ’s Morgens ws het de beurt aan de A- en B-meiden, ’s middags kwamen de C-meiden aan bod. Bij meisjes A was het Esch Stars A1 dat er met de eerste prijs vandoor ging. Pollux A1 werd 2e, Esch Stars A2 werd 3e. Bij de B-jeugd ging de eerste prijs naar het Denekampse Devoko B2, gevolgd door HVC Den Ham B1 en Flevoll B2. De C-jeugd kende 4 poules. In poule A en B ging Devoko C2 als winnaar van het veld, Apollo C2 werd 2e, Esch Stars C1 werd 3e. Bij poule C en D was het het Rijssense Rivo C3 dat op het hoogste trede stond aan het eind van de dag. Tornado C3 en C4 werden respectievelijk tweede en derde.

Het Twente Print Jeugdtoptoernooi werd op de zondag gehouden. Er werden vele mooie wedstrijden gespeeld met nu al een hoog niveau. Meisjes C beet hier de spits af en daarin werd er een fantastische finale gespeeld. Devoko uit Denekamp bleek de sterkste te zijn en won in deze finalewedstrijd van Dynamo Tubbergen meisjes C1. Krekkers werd 3e, Webton Hengelo 4e, Alterno Apeldoorn 5e en Tornado Geesteren 6e. Bij de meisjes B ging de winst naar Krekkers. Zij wonnen in de finale van Alterno Apeldoorn. Esch Stars werd 3e en Webton Hengelo werd 4e. Bij de meisjes A kwam de winnaar niet uit Twente maar ging deze naar het Utrechtse Limes. In een eveneens uitstekende finale werd Krekkers geklopt. Sudosa Desto uit Assen won de strijd om de derde plaats van Alterno Apeldoorn.

Naderhand ontving Dynamo mooie complimenten over de Twente Print jeugdtoernooien. Volgend jaar zal er dan ook ongetwijfeld een 22e editie van dit jeugdtoernooi georganiseerd worden.