Verplaatsen van wedstrijden

Helaas hebben we moeten besluiten om zeer terughoudend om te gaan met het verplaatsen van wedstrijden. We hebben sinds de coronaperiode al een toename gezien van verzoeken om wedstrijden te verplaatsen, maar dit is in de afgelopen weken zelfs nog veel verder gestegen.

Vooropgesteld: Dynamo is niet tegen het verplaatsen van wedstrijden. We gaan dan ook altijd kijken of een verzoek eenvoudig is te honoreren.

Echter, een wedstrijd verplaatsen betekent:

  • Dat er een nieuwe datum moet worden gevonden waarop beide teams kunnen en zaalruimte beschikbaar is;
  • Dat als er moet worden uitgeweken naar een trainingsavond, andere teams mogelijk niet kunnen trainen (een warming up en wedstrijd duren doorgaans langer dan een training) of een toch al overvol trainingsschema moet worden omgegooid;
  • Dat een wedstrijd op een trainingsavond ten koste gaat van een training;
  • Dat er een scheidsrechter moet worden gezocht voor een nieuwe datum;

De ervaring leert echter dat bovenstaande enorm veel impact heeft op onze vrijwilligers, waaronder wedstrijdsecretariaat en scheidsrechterscoördinator. Zo gaat alleen al het vinden van een geschikte datum voor beide teams gepaard met ontelbaar veel appjes en mails in de betreffende teams en bij het secretariaat.

Daarbij komt dat de Nevobo onlangs in een mail nogmaals heeft gewezen op de invallersbepaling: “Het wedstrijdprogramma is definitief en teams zijn verplicht de wedstrijden te spelen. Als spelers op vakantie gaan, andere verplichtingen hebben, of ziek zijn, dan is het aan de vereniging om ervoor te zorgen dat er voldoende spelers beschikbaar zijn om de wedstrijd te spelen. Vanaf de 2e klasse en lager is dit mogelijk met minimaal 5 spelers. Ook zijn er mogelijkheden waarbij spelers uit een lager team in kunnen vallen, kan er horizontaal worden meegespeeld of kunnen jeugdspelers onbeperkt worden ingezet.

Het bestuur heeft daarom besloten zeer terughoudend om te gaan met verzoeken om wedstrijdverplaatsing. Het is dus zeker geen onwil, maar we zijn wel zuinig op onze vrijwilligers.

Hartelijk dank voor jullie begrip!

Bestuur v.v. Dynamo