Wat een toppers!!! Dynamo CMV6 Nederlands Kampioen!

Wat een toppers!!! Dynamo CMV6 Nederlands Kampioen!

Voor het 2e jaar op rij werd een meisjes CMV6 team van Dynamo Nederlands kampioen.Zaterdag 2 juni was het dan zover. Als ongeslagen regio kampioen moest het die dag gebeuren. Zou het weer lukken de felbegeerde titel in de wacht te slepen?

In aller vroegte (06.45 uur) gingen de speelsters, coach en enkele enthousiaste ouders met het busje naar Eindhoven. Na een reis van 2 uur werd allereerst het indoor sportcentrum bekeken. Een immens grote sporthal met wel 8 volleybalvelden. Dat maakte op het team al een grote indruk.

Om 9.45 uur stond de 1e poulewedstrijd tegen het team van Flamingo’s uit Gennep op het programma, gelukkig geen moeilijke tegenstander getuige de makkelijke 2-0 winst. Vervolgens moest het team aantreden tegen VVSA, ook hier een makkelijke tegenstander en een 2-0 winst.

De laatste poulewedstrijd tegen het team van Dinto uit Warmenhuizen moest de beslissing brengen wie zich poule winnaar mocht noemen en zo een betere uitgangspositie had voor de kruisfinale. Deze tegenstander was van een ander formaat, in een gelijk opgaande 1e set bleven de teams in elkaars spoor en namen om de beurt de leiding. Het Dynamo team wist de 1e set nipt te winnen met 25-22. Door dit resultaat waren ze al geplaatst voor de kruisfinale. Om te bewijzen dat ze de terechte poulewinnaar waren deden de meiden er nog een schepje boven op in de 2e set. Met goed aanvalsspel afgewisseld door tactische ballen werd de tegenstander onder druk gehouden en bereikte het team ongeslagen de kruisfinale (25-20),

De kruisfinale, tegen een oude bekende van de regio kampioenschappen, was Webton-Hengelo. Tijdens de regio kampioenschappen moesten 3 sets bepalen wie zich regio kampioen mocht noemen. Na zo’n lange volleybal dag gaat de spanning en emotie een rol spelen. Beide teams deden niets voor elkaar onder en konden beiden aanspraak maken op een finale plaats.

De 1e set werd met duidelijk cijfers door Dynamo gewonnen(25-15) in de 2e set waren de rollen omgedraaid het Dynamo team toonde enige vermoeidheid. Helaas werd deze set met 11-25 verloren. Een beslissende 3e set moest bepalen wie naar de finale zou gaan. Een peptalk van de coach en de aanmoedigingen van de meegereisde ouders en supporters gaven het team weer de moed en met hun laatste krachten werd met 15-11 setwinst de finale bereikt.

De finale die voor 18.00 uur gepland stond (en dat na 8 uur volleyballen) zou wel eens een slijtage slag kunnen worden, waarbij de conditie van het team de doorslag zou kunnen geven. Tegenstander was het enige jongensteam in de leeftijdsklasse. Deze jongens waren fysiek sterker en hadden meer wissel mogelijkheden. Toch lieten de meiden het er niet bij zitten, ondanks het duidelijke verlies in de 1e set (18-25). De 2e set moest gewonnen worden anders was het over en uit. Echter de tegenstander had ook te maken met vermoeidheid verschijnselen en kregen de bal niet meer op de grond bij Dynamo en met een laatste eindspurt werd deze set nipt met 25-23 gewonnen. Dit was het 1e set verlies van de tegenstander gedurende het hele seizoen en de vraag was hoe zouden ze dit verwerken. De 3e set moest dus de beslissing brengen. Dit gaf de Dynamo meiden extra energie en met hun laatste krachten werd door een kill-block de set met 15-12 beslist en konden het team en hun coach elkaar in de armen vallen. Vreugde tranen aan deze zijde van het net en diepe teleurstelling aan de andere kant. Toch een groot compliment aan het jongens team en de begeleiding voor hun sportiviteit.

Een groot compliment voor de trainsters Irma Gerritsen en Inge van Benthem. Zij hebben 2 jaar achter elkaar, met 2 verschillende teams de meiden naar de hoogste trede weten te brengen.

Het kampioensteam bestaat uit: Isis Harink, Anne-Lien Boswerger, Elke Leus, Suzan Roelofs en Maud Lucas en coach Rimke Gerritsen