Wat een toppers! Dynamo meisjes CMV 2e van Nederland!

Wat een toppers! Dynamo meisjes CMV 2e van Nederland!

Op zaterdag 30 maart werden de finales van de Nationaal Open Jeugd Kampioenschappen (NOJK) gespeeld. Voor de finalisten van de CMV vond dit plaats in Wognum, Noord-Holland. De CMV-meiden van Dynamo Tubbergen behoorden tot één van de 8 finalisten CMV. Het team bestaat uit Robin Albers, Noor Fortkamp, Isis Harink, Lente Heerdink, Veerle Sannen, Meike Schrage, Isa Tasche en coaches Britta Fleerkotte, Laura Heerts en Sophie Mensink. Met de volle touringcar vertrok Dynamo om 6.45 uur richting Wognum waar om 10.45 uur de eerste poulewedstrijd op het programma stond.

De eerste poulewedstrijd werd gespeeld tegen De Bevers. Aan het publiek inclusief spandoek en klappers heeft het niet gelegen, maar de eerste set tegen de gelijkwaardige tegenstander werd verloren (25-21). In de tweede set was de spanning er wat af en werd er met minder fouten gespeeld, dit resulteerde in een 20-25 winst. Een uur later stond de volgende poulewedstrijd op het programma. Doordat de meiden van Dynamo de kort gespeelde ballen van Alterno verdedigend niet onder controle kregen werd ook nu de eerste set verloren (21-25). In de tweede set was het Dynamo die de onverdedigbare ballen speelde, slimme prikballen werden afgewisseld met harde aanvallen. Deze set werd dan ook overtuigend gewonnen met 25-12. Direct na deze wedstrijd werd de derde en voor Dynamo laatste poulewedstrijd gespeeld tegen Flamingo’s. Weer een gelijkwaardige tegenstander. De eerste set werd goed gespeeld, weinig fouten en een goede aanval aan de kant van Dynamo resulteerde in een 25-19 winst. Daar waar het zo goed ging in de eerste set, ging het in de tweede set toch wel een stuk minder met Dynamo. Geen duidelijke oorzaak, het liep gewoon even niet meer. 14-21 in het voordeel van Flamingo’s, tweede time-out voor Dynamo, maar de meiden van Dynamo geven niet zomaar op. Geknokt wordt er, voor elk punt. Van de 13 punten die er na de time-out gespeeld worden scoort Flamingo´s er 2 en Dynamo maar liefst 11! Dat betekent een 25-23 winst voor Dynamo en daarmee een eerste plek in de poule, een plek in de kruisfinale en dus bij de beste 4 van Nederland horen!

1e in de poule, dus een kruisfinale tegen de nummer 2 van de andere poule, Peelpush. Een technisch sterke ploeg en gewaagde tegenstander. Vierde wedstrijd van de dag en de vermoeidheid begon in te slaan. Dit was aan het spel echter niet te merken, er werd scherp en met lef gespeeld. Een spannende eerste set eindigt in een 25-21 winst voor Dynamo. De tweede set, Dynamo maakt weinig fouten en blijft met lef spelen. Erg knap aangezien dit al de 8e set is die de meiden die dag spelen. Dynamo loopt uit, weet dit tot het eind van de set vol te houden en wint ook de tweede set (25-12). Dat betekent een plek in de finale voor de CMV-meiden uit Tubbergen!

De finale mocht gespeeld worden tegen VC Sneek. Ontzettend blij en trots dat ze zo ver gekomen zijn, maar gebrand op die eerste plek, starten de meiden van Dynamo om 17.30 uur de vijfde wedstrijd van de dag. Dynamo biedt goed weerstand tegen het sterke VC Sneek. Het begin van de set gaat gelijk op, maar langzaam loopt Sneek steeds iets meer uit. Dit blijft tot het einde van de set het geval, waardoor de eerste set voor VC Sneek is (25-18). De meiden van Dynamo geven zich niet zomaar gewonnen, ook het begin van de tweede set loopt weer gelijk op. Ondanks het feit dat Dynamo ook in deze finale erg goed blijft spelen, zit winnen tegen VC Sneek er helaas niet in. Aan het einde van de set loopt Sneek weer uit en wint ook deze set (25-17).

Een kort moment van teleurstelling maakt plaats voor blijdschap voor de behaalde tweede plek. Trots publiek inclusief partypoppers komen naar de zaal voor de prijsuitreiking. Blij en tevreden met het goede volleybal dat ze hebben laten zien ontvangen de meiden van Dynamo Tubbergen de zilveren medailles. Vervolgens wordt er begonnen aan de twee en een half uur durende terugreis in de door het publiek versierde touringcar. Feestend reizen de meiden, coaches, vaders, moeders, broertjes, zusjes, oma’s en vriendinnen terug naar Tubbergen. Er kan worden terug gekeken op een topdag met een geweldig resultaat. Publiek en sponsoren, bedankt!